Європейський суд визнав Німеччину винною в забрудненні грунтових вод нітратами

23.06.2018 / Новини

Європейський суд визнав Німеччину винною в порушенні законодавства Європейського союзу в зв’язку з високим забрудненням ґрунтових вод нітратами.

Згідно з постановою, німецькі сільгоспвиробники перевищили загальноєвропейські нормативи за рівнем нітратів в грунтових водах, які були прийняті в 1991 році, – пише Інтерфакс-Україна.

Граничне значення припустимої присутності нітратів встановлено на рівні в 50 мг / л. У деяких регіонах Німеччини, за даними Єврокомісії, вона перевищена.

Досудові спроби змусити ФРН вжити заходів для зміни ситуації до успіху не привели, зазначає Deutsche Welle. Європейський суд ухвалив, що федеральний уряд не зробив достатньо зусиль, щоб знизити рівень забруднення.

Тепер Берлін зобов’язаний вжити заходів для усунення проблеми. Крім того, Німеччина має відшкодувати судові витрати.

Причина високого вмісту нітратів криється в неконтрольованому внесенні добрив на сільськогосподарські угіддя, особливо це стосується гною з свинарських і інших тваринницьких комплексів, а також біошлама з біогазових установок. Високий вміст нітратів у природних водах призводить до псування води, зниження біорізноманіття в водоймах, негативно позначається на здоров’ї людей, особливо вагітних жінок і малолітніх дітей.

Тим часом водопровідну воду в Німеччині перевіряють навіть більш ретельно, ніж бутильовану. Водоочисні установки країни вельми ефективні: вони видаляють з води 99,9% бактерій. Серед методів очищення – мембранне фільтрування або ультрафіолетова стерилізація, а також озонування.

Концентрація залишків медикаментів і пестицидів, яка надходить до водопроводної води, настільки мала, що не несе ніякої шкоди здоров’ю людини. За статистикою, близько 80% жителів країни використовують для пиття воду з-під крана.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*