Європарламент розгляне можливість виділення Україні 1 мільярда євро

07.04.2018 / Новини

Європейський парламент розгляне можливість надання Україні макрофінансової допомоги, проте ЄС хоче бачити прогрес реформ в Україні.

Перш за все, це стосується боротьби з корупцією.

Про це повідомила голова делегації комітету Європейського парламенту в закордонних справах у рамках візиту в Україну Лайма Андрікене, пише “Інтерфакс-Україна“.

За її словами, найважливішою сферою, в якій ЄС очікує прогресу від України – боротьба з корупцією.

У цій сфері створення Антикорупційного суду, який відповідав би рекомендаціям Венеціанської комісії, для нас є пріоритетним питанням. Боротьба з корупцією є шляхом до відкриття дверей для іноземних інвесторів, які потребують надійного бізнес-середовища,– зазначила Андрікене.

Лайма Андрікене також наголосила на необхідності скасування е-декларування для активістів громадянського суспільства, досягнення прогресу в судовій реформі, а також нагадала щодо ухвалення Виборчого кодексу.

“Законодавство для всіх типів виборів в Україні має бути гармонізоване, і це необхідно зробити щонайменше за рік до проведення чергових виборів. Ми вважаємо, що якби восени парламент зміг ухвалити проект виборчого кодексу, то це було б кроком у правильному напрямі”, – розповіла вона.

Зазначимо, що голова делегації комітету Європейського парламенту висловила занепокоєння у зв’язку із законопроектом №7206 “Купуй українське, плати українцям”, який суперечить положенням Зони про вільну торгівлю в рамках Угоди про асоціацію України з ЄС.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*