Єврокомісар обіцяє жорсткі заходи проти Facebook

26.03.2018 / Новини

Уряд США і відповідальні відомства запевнили Євросоюз, що вони “сприймають всі звинувачення вкрай серйозно і працюють над підготовкою необхідних заходів”.

Єврокомісар з питань юстиції Віра Юрова оголосила про “жорсткі заходи” щодо соціальної мережі Facebook, яка виявилася замішана в скандалі з особистими даними користувачів, – інформує Німецька хвиля.

“Я вимагаю від Facebook подальших пояснень, наприклад, в якій мірі це торкнулося європейських користувачів”, – заявила єврокомісар.

За її словами, “це зловживання даними 50 мільйонів користувачів соцмережі є абсолютно неприйнятним”.

Юрова також наголосила, що уряд і відповідальні відомства США запевнили ЄС, що вони “сприймають всі звинувачення вкрай серйозно і працюють над підготовкою необхідних заходів”.

“Цей скандал повинен стати сигналом для всіх нас. Те, як ми використовуємо власні особисті дані, може мати масштабні наслідки. Зрештою, йдеться про основи нашої демократії”, – заявила Юрова.

Нагадаємо, компанія Facebook виявилася під вогнем критики, оскільки з’ясувалося, що британська аналітична фірма Cambridge Analytica зловживала великими обсягами даних, отриманими через Facebook, щоб допомогти політикам перемогти на виборах. Зокрема, йдеться про виборчу кампанію президента США Дональда Трампа і Brexit-кампанії.

Марк Цукерберг заявив, що через скандал компанія проаналізує всі додатки, які мають доступ до значної кількості інформації користувачів, і обмежить доступ цих даних для розробників.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*