ЄС запровадив 25% мита на українську металургію

20.07.2018 / Новини

Європейська комісія ухвалила рішення запровадити захисні заходи щодо своєї металургійної продукції у рамках антидемпінгового розслідування. В українському уряді наполягають, що такі дії суперечать нормам Світової організації торгівлі.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінекономіки.

Митні обмеження набули чинності 19 липня. З цього часу ЄС запроваджує обмеження на ввезення 28 видів металургійної продукції, до 23 видів з яких застосують тарифні квоти терміном на 200 днів.

“Тарифні квоти будуть застосовуватися на основі принципу “first come, first served” (перший прийшов — перший отримав), а після того як квота буде вичерпана до наступних поставок застосовуватиметься мито у розмірі 25%”, — повідомляють в Мінекономіки.

Крім цього, Мінекономіки повідомили, що відстоюватимуть права українських металургійних виробників та наполягають на пом’якшенні захисних заходів Євросоюзу.

“Мінекономрозвитку разом з українськими виробниками продовжує відстоювати інтереси України в рамках процедури розслідування. Так, у вересні заплановано проведення слухань, у яких братимуть участь представники Мінекономрозвитку та ряд українських виробників, які представлятимуть позицію української сторони перед Європейською комісією”, — зазначають у прес-служба Мінекономіки.

За даними Мінекономіки, обсяг експорту української металургії до ЄС перевищує 1,3 мільярди доларів на рік. Зокрема, у 2016 Україна експортувала металургії на 1,4 мільярди доларів, а у 2017 році — на 1,44 мільярди доларів.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*