ЄС закликає Україну не збавляти обертів з реформами

20.04.2018 / Новини

Парламентський комітет асоціації Україна – ЄС підтримує зусилля України у реформах, проте У Євросоюзі застерігають офіційний Київ “не збавляти обертів” з наближенням виборів.

У відносинах між Україною та ЄС на сьогодні ключовою є імплементація Угоди про асоціацію.

Як наголосив представник Єврокомісії Дірк Шюбель під час засідання Парламентського комітету асоціації Україна – ЄС, який днями засідав у Страсбурзі, Угода про асоціацію чинна в повному обсязі і не може бути виправдань, щоб Україна не докладала зусиль для її виконання.

Ми повинні зараз зберігати інерцію та не уповільнювати процес реформ з огляду на наближення періоду виборів в Україні у 2019 році,– цитує представника Єврокомісії DW.

Він наголосив, що зараз Україна взагалі не має часу на велику передвиборчу кампанію.

Водночас у Єврокомісії не відкидають, що деякі реформи таки можуть стати “жертвами” виборів. Зокрема, може постраждати реформа виборчого законодавства.

У підсумковій заяві євродепутатів згадується також “зусилля з реформ, які вражають”. Серед таких яскравих прикладів У Єврокомісії наводили державні закупівлі, макроекономічну стабілізацію, реформи охорони здоров’я та пенсійного забезпечення та децентралізацію.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*