ЄС виділить Україні наступні $600 млн макрофінансової допомоги не раніше січня

03.09.2017 / Новини

Представництво Європейського Союзу в Україні прогнозує виділення Україні чергового траншу в розмірі 600 млн доларів макрофінансової допомоги в січні 2018 року.

Про це повідомив перший секретар відділу торгівлі та економіки представництва ЄС Жослін Гітон інтерв’ю Українським Новинам.

“Я хотів би підкреслити, що терміни – це суто технічне питання. Програма макрофінансової допомоги була прийнята кілька років тому, і терміни надання кожного траншу були встановлені спочатку… Може бути невелика технічна затримка в декілька тижнів між прийняттям рішення і безпосередній виплатою, але якщо все буде добре, то транш буде наданий самому початку наступного року”, – сказав Гітон.

Він повідомив, що Європейський Союз очікує виконання Україною всіх умов, які дозволили б їй одержати цей транш, включаючи скасування заборони Верховною Радою на експорт деревини.

“Ми все ще чекаємо, що всі умови будуть виконані. Ці питання піднімав віце-президент Європейської Комісії Валдіс Домбровскіс із прем’єр-міністром України, і вони також обговорювалися президентами Порошенком, (президентом Єврокомісії) Юнкером і (президентом Ради ЄС) Туском. І ми продовжуємо майже щоденний діалог із українською владою, урядом, Міністерством економічного розвитку і торгівлі, парламентом, щоб вирішити ці питання. Оскільки питання, яке ви згадали, дійсно є однією з умов відповідного меморандуму про взаєморозуміння, ми сподіваємося на його рішення у встановлені терміни”, – сказав він.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*