ЄС відправляє молодих європейців у безплатну подорож

14.06.2018 / Новини

Молоді люди, зацікавлені в участі в програмі DiscoverEU ( “Відкрий Євросоюз”), для якої Євросоюз надасть 15 тисяч безплатних квитків, можуть влітку 2018 року вирушити у подорож Європою.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Як йдеться в заяві Єврокомісії, молоді європейці отримають можливість здійснити міжнародні поїздки, які дозволять їм “відкрити для себе багату культурну спадщину континенту, встановити контакти з іншими людьми, познайомитися з різними культурами і дізнатися, що об’єднує Європу”.

Зазначається, що заявки приймаються протягом двох тижнів. Громадяни ЄС можуть подорожувати як поодинці, так і групою до п’яти чоловік. Маршрут повинен бути визначений заздалегідь.

Європейське журі вибере 15 тисяч щасливчиків з числа претендентів, які отримають можливість протягом 30 днів подорожувати по Європі в основному на потягах, однак на окремих відрізках шляху зможуть скористатися автобусами і поромами. За час поїздки можна відвідати до чотирьох європейських країн.

На реалізацію цього проекту в 2018 році з бюджету виділяється 12 млн євро. З 2021 року ця сума буде значно збільшена – до 700 млн євро. Кількість квитків, які надаються тій чи іншій країні ЄС, буде пропорційно її населенню.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*