ЄС оштрафує Google на рекордну суму

18.07.2018 / Новини

Європейська комісія на цьому тижні оголосить рішення про рекордний штраф для американської корпорації Google в антимонопольній справі, пов’язаній з операційною системою Android.

Про це повідомляє Euractiv, – передає Європравда.

Рішення Єврокомісії, відкладене на тиждень через візит президента США Дональда Трампа на саміт НАТО в Брюсселі, очікується в середу.

Трохи більше року тому Єврокомісія оштрафувала Google на 2,4 мільярда євро за те, що компанія надавала найкращі умови на платформі для своїх товарів у порівнянні з конкурентами.

Новий штраф ЄС, ймовірно, перевищить минулорічний через більш широке охоплення справи Android.

Рішення щодо Android є найважливішим з тріо антимонопольних справ проти Google. В Єврокомісії вважають несправедливим, що компанія може рекламувати свої оголошення в нових програмах для смартфонів більше, ніж будь-який інший конкурент.

Високі виплати розробникам додатків в поєднанні з вкоріненими відносинами з мільйонами рекламодавців перетворили Google в основне джерело доходу для багатьох додатків. Його Play Store налічує понад 90% додатків, що завантажуються на пристрої Android в Європі.

Штраф для Google відбувається в умовах торгового конфлікту між Сполученими Штатами та ЄС і перед візитом президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера до Вашингтона на наступному тижні.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*