Епідеміологічна ситуація в районі не є загрозливою, – головний лікар Шацької райлікарні

05.02.2019 / Новини

Голова Шацької райдержадміністрації провів щотижневу оперативну нараду.

На ній,зокрема, йшлося і про  епідеміологічну ситуацію в районі та в закладах освіти району, – інформує прес-служба РДА.

Головний лікар Шацької районної лікарні Світлана Крецу зазначила, що епідеміологічна ситуація в районі не є загрозливою та постійно знаходиться під контролем медичних працівників. Зокрема, станом на 4-те лютого захворюваності на кишкову групу інфекцій (сальмонельоз, дизентерію та ін.) не зареєстровано.

Захворювань на краплинну групу інфекцій таких, як кір, скарлатина, епідпаротит, мононуклеоз, грип також не зареєстровано.

Протягом 2019 року на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) перехворіли 324 особи, що не перевищує порогів показника по району та області в цілому.

Головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Анатолій Пех повідомив, що питання стану захворюваності на грип та ГРВІ знаходиться на постійному контролі відділу освіти.

За його словами, згідно оперативних даних в районі за епідемічний період 2018-2019 років перехворіла 581 дитина (67,4% ). У зв’язку із цим було призупинено навчання у кількох закладах шкільної та дошкільної освіти.

На даний час у Шацькому районі випадків захворюваності дітей на кір не зареєстровано.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*