Експрезиденти Польщі закликали спростити умови роботи українським заробітчанам

29.02.2020 / Новини
Експрезиденти закликали в стислі терміни ввести прозорі адміністративні процедури для громадян України, які хочуть працювати в Польщі.

За українців “заступилися” експрезиденти Броніслав Коморовський та Олександр Кваснєвський, – пише Укрінформ.

Колишні президенти закликали владу Польщі якнайшвидше затвердити довгострокову міграційну політику, яка дозволить українцям нормально працювати на території країни.

“Утримання високого темпу економічного розвитку можливе завдяки мігрантам з України, які обрали Польщу в якості місця роботи, а все частіше — і проживання”, — сказано в заяві політиків.

Як відзначили колишні президенти, з 2020 року Німеччина значно спрощує правила для трудових мігрантів з-за меж ЄС, наслідком чого може стати відтік робочих рук з Польщі — особливо висококваліфікованих фахівців.

“На жаль, в цій сфері ми бачимо відсутність стратегічних рішень польського уряду”, — говорять політики.

На їхню думку, через складні міграційні закони республіки, втрачають польські роботодавці — і в цілому погіршується імідж Польщі. “Ми закликаємо негайно зробити кроки до розробки довгострокової міграційної політики у співпраці з експертними центрами, органами місцевого самоврядування та профспілками”, — говорять Кваснєвський і Коморовський.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*