​«Екологічна блокада» у Ковелі: відходи тварин з ветсанзаводу обіцяють вивезти до 28-го квітня, – Ігор Гузь (ФОТО)

20.04.2017 / Новини

Жителі міста Ковель та Ковельського району, які втомилися користуватися водою з неприємним запахом, терпіти сморід та чекати реакції влади, організували «екологічну блокаду» роботи Ковельської філії державного підприємства «Укрветсанзавод».

Народний депутат України Ігор Гузь підтримував ковельчан впродовж усього протесту, що тривав з 10:00 до 21:00 години, – інформує прес-служба народного обранця.

Для того, щоб влада почула людей, декілька сотень жителів міста Ковель та Ковельського району вдалися до перекриття міжнародної траси «Київ-Ковель-Варшава» у селищі Люблинець, а напередодні пройшли із мотиваційними плакатами вулицями міста.

Нагадаємо, Ігор Гузь відвідав ветсанзавод та підтримав людей, які блокували ввезення відходів на підприємство, а також організовував зустріч із представниками профільних відомств і міністерств, проводив брифінг з ковельчанами в парламенті та надсилав з цього питання депутатські звернення. За словами пікетувальників, цей завод не справляється в повній мірі із переробкою тваринних рештків, що привозять на підприємство.

Нардеп висловив обурення щодо того, що окрім міністра екології Остапа Семерака та першого заступника голови Волинської облдержадміністрації Сергія Кошарука, на вимоги людей не звернули увагу ні голова ОДА, ні міська влада.

«Протестувальники отримали запевнення від заступника голови ОДА, що до 28 квітня всі рештки тварин, які знаходяться на поверхні землі будуть вивезені з території заводу. Якщо ж цього не станеться пан Кошарук готовий подати у відставку, відповідна заява ним власноручно написана і передана активістам», – повідомив Ігор Гузь на своїй сторінці у Facebook.

Зі слів заступника голови ОДА, вивозити відходи будуть на інші філії ДП «Укрветсанзавод».

Якщо зобов’язання будуть виконані, зі слів нардепа, 28 квітня біля держпідприємства «відбудеться міське віче, на якому громада заслухає план представників влади, щодо утилізації тваринних решток, що знаходяться в землі. Коли цього не станеться – активісти ініціюватимуть трьохденне перекриття траси Варшава-Київ, Ковель-Брест та митного переходу “Ягодин», – додав він і висловив слова вдячності усім небайдужим за рішучість та чітку позицію, особливо відзначив активістів «Національного Корпусу» та небайдужих ковельчан.

Нардеп перепросив у водіїв, які таким чином зазнали незручностей: «Знаю, що перекриття дороги це не завжди правильний метод. Але повірте ситуація дійшла до критичної межі і іншого виходу не було. За ці півтора місяці громада використала весь можливий арсенал в досягненні своєї мети, тому наразі перейшла до радикальних кроків», – резюмував Ігор Гузь.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*