Директор Прибузького держлісгоспу прозвітували про діяльність підприємства за минулий рік

08.03.2020 / Новини

У порядок денний сесії Любомльської райради було внесено питання «Про роботу лісогосподарських підприємств Любомльського  району у 2019 році», де депутати почули відповіді від керівників лісгоспів на раніше порушені ними питання.

Про це інформує пресслужба ДП «Любомльське ЛГ».

У підсумку ДП «Прибузький лісгосп» зазначено, що за минулий рік відновили 139 га лісу, провели доглядів за лісовими культурами  загальною площею 402 га . Проведено роботу із заготівлі лісового насіння, якого заготовили – сосни звичайної 47 кілограми і 300 кілограмів жолудів дуба звичайного.

За результатами 2019 року  підприємство  отримало   30 млн 353 тис. грн чистого доходу. 10 млн  068 тис. грн становить загальна сума річних податків, що  сплачені підприємством   за минулий  2019 рік.

Чимало зусиль докладають працівники лісової охорони і в питаннях охорони лісу від пожеж.

Проводиться агітаційно-масова робота з населенням району по запобіганню виникнення пожеж в лісах. Для підвищення ефективності боротьби із лісопорушниками на підприємстві здійснюється  патрулювання лісових масивів  мобільною бригадою.

За 2019 рік працівники підприємства було виявлено 5 випадків незаконних рубок деревини, складено протоколи. Сума збитків становить 19,9 тис. грн, накладено 5 штрафів про адміністративні порушення на суму 1,5 тис. грн.

Багато уваги було приділено потребам людей, які полюбляють проводити своє дозвілля у лісі. Так, у 2019 році було відремонтовано 2,5 км дороги лісогосподарського призначення Сокіл-Борове, та побудовано  рекреаційний пункт на базі Крушинецького  лісництва «Вітерець». Працівники лісгоспу постійно здійснюють контроль за благоустроєм місць відпочинку та підтримують порядок на їх територіях.

Володимир Корецький також відповів на запитання та взяв до уваги звернення депутатів. Представники громади, окрім іншого,  подякували очільнику Прибузького лісгоспу за відремонтовану дорогу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*