Двори у Нововолинську: чисто там, де жителі самоорганізувались.ФОТО

02.09.2020 / Новини, Статті

Обходячи двори Нововолинська, Марина Єлева помітила, як багато залежить від того чи можуть люди самоорганізуватись і чи готові покращити своє життя власноруч.

Про це йдеться у блозі Марини Єлеви на сайті БУГ.

“Не знаю чи менталітет винен, чи нав’язування та установки СССР ще живуть та процвітають у головах народу, але на деякі будинки та під’їзди надзвичайно сумно дивитись – берізки на дашках під’їздів, потріскані стіни, розвалені сходи (про пандуси та поручні взагалі мови нема), сліди від води та грибка з даху до підвалу і т.д.”, – розповіла вона.

“Славнозвісні управляючі компанії (колишні ЖЕКи), як відомо, в нашому місті мало чим допомагають, треба довго чекати своєї черги, ходити і добиватись, часто сваритись, а ремонт нерідко досить ненадовго допомагає. Система, яка давно сформована в Нововолинську, є застійною та мало життєздатною, якщо “сидіти, склавши руки” та вибирати таку собі стабільність болота”, – розмірковує жінка.

І все таки є вихід із такої складної ситуації, вважає Марина Єлева, – обрання нової влади, активізація дій управляючих компаній, створення ОСББ, ініціативних груп, об’єднання активних мешканців.

“Все таки усім хочеться жити у комфортних, зручних, гарних будинках, хочеться вийти і помилуватись чудовими дворами – з квітучими клумбами, дитячими майданчиками, зручними лавочками та місцями відпочинку.

Тож, люди активізуйтесь, об’єднуйтесь, прагніть змін та творіть їх своїми руками! Все можливо!”, – закликає вона.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*