Двоє волинян захворіли на хворобу Лайма через укус кліщів

08.06.2019 / Відео, Новини

В обласну інфекційну лікарню за тиждень звернулося 5 людей, яких покусали кліщі. У двох з них вже діагностували хворобу Лайма, троє знаходяться на стадії спостереження та діагностування. Якщо хворобу не діагностували вчасно, надалі вона переходить у хронічні форми.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла лікарка-інфекціоністка Світлана Трофимюк.

“Хвороба Лайма – інфекційне захворювання, що передається через укус кліща і вражає нервову систему людини, серце, опорно-руховий апарат, шкіру”, – каже жінка.

Місцеві біологи перевіряють територію навколо обласного центру. За їхніми словами, кліщі можуть нападати на людину в будь-який час доби.

“Як почався збір кліщів, наша лабораторія досліджень вже зібрала їх до 4 тисяч. Кліщ не кусає, але своїм хоботком розсовує тканини. Людина не відчуває цього “укусу”, але відчуває тоді, коли він вже присмоктався і збільшився в розмірах. В Центральному парку імені Лесі Українки ми знайшли 13 кліщів, в Теремно – 70 кліщів, в парку 900-річчя біля другої лікарні ми знайшли 22 кліщі”, – розповідає біолог Анатолій Олішевський.

Світлана Трофимюк радить, збираючись на прогулянку,  вдягати світлий одяг з довгими рукавами, на голові повинна бути хустина чи шапка. Повертаючись додому, потрібно ретельно оглянути своє вбрання і шкіру.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*