Дві школи Шацького району планують зробити опорними

04.04.2017 / Новини

В Шацькому районі планують зробити опорними два загальноосвітні навчальні заклади – в смт Шацьк та селі Пульмо.

Попереднє рішення прийняли члени постійної комісії районної ради з питань охорони здоров’я, культури, освіти на черговому засіданні, – інформує сайт Шацької районної ради.

Актуальним питанням, яке обговорювалося на комісії, стала підготовка документації по створенню опорних шкіл в Шацькому районі. Пропонують опорними зробити школи в смт Шацьк та селі Пульмо. Саме створення опорних шкіл дасть змогу залучити додаткове фінансування на покращення матеріальної бази навчальних закладів.

У зв’язку із створенням опорної школи, реорганізацією навчальних закладів постане необхідність закупівлі шкільного автобуса. На ці потреби з районного бюджету планують залучити кошти в сумі 500 тис. грн. (30% вартості). На даний час всі учні, які потребують підвозу, доїжджають або шкільними автобусами, або рейсовим транспортом (з перевізниками укладені договори). Також потрібен ремонт дороги Острів’я-Пульмо.

Щодо планів по проведенню оптимізації шкіл Шацького району, то депутати зауважили, що не отримали чітких планів та бачень від керівника відділу освіту.

У зв’язку з цим голова Шацької районної ради, Сергій Карпук наголосив, що оптимізацію потрібно проводити не за три місяці до навчального сезону, а протягом року. Й вирішальним у реорганізації шкіл стане думка батьків.

Також очільник районної ради повідомив, що минулоріч 4 опорні школи області отримали більше 10 млн грн. додаткового фінансування. Тож стоїть питання, чому в нас документація так довго робиться, ми ж втрачаємо свої гроші. Начальник відділу освіти відповів, що це пов’язано з довготривалою процедурою, яка може ускладнити отримання школярами атестатів.

28 квітня на сесії районної ради депутати чекають уже конкретних пропозицій щодо опорних шкіл.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*