Дванадцять ознак щирих людей

17.06.2017 / Новини, Статті

Щирі люди не намагаються сподобатися іншим. Вони такі, які є.

«Є безліч досліджень, які доводять: емоційний інтелект вкрай важливий для успішної кар’єри. компанія TalentSmart досліджувала емоційний інтелект понад мільйона людей і виявила, що на 58% їх кар’єрний успіх залежить саме від цієї якості», – пише американський письменник Тревіс Бредбері в колонці для The Huffington Post, інформує “Новое время”.

Люди з високим емоційним інтелектом заробляють на $29 тисяч в рік більше, ніж ті, у кого він низький. 90% топ-працівників мають високий емоційний інтелект, один пункт за шкалою емоційного інтелекту додає до вашої зарплати $1300. Можна навести ще багато таких прикладів.

Емоційний інтелект – потужний спосіб зосередити свою енергію в одному напрямку для досягнення величезних результатів. Але є одне “але”. Емоційний інтелект ніяк вам не допоможе, якщо ви нещирі.

Тому перерахую ознаки по-справжньому щирих людей і того, як можна досягти цієї щирості:

1. Щирі люди не намагаються сподобатися іншим. Вони такі, які є. Вони знають, що комусь сподобаються, а декому – ні. І приймають це. Вони готові прийняти непопулярне рішення і зайняти непопулярну позицію, якщо ситуація того вимагає. Оскільки щирі люди не відчувають постійного бажання уваги, вони не намагаються хизуватися.

2. Вони не судять інших. Щирі люди відкриті, чим і приваблюють до себе інших. Ніхто не хоче розмовляти з кимось, у кого вже є своя думка, і хто загалом не налаштований слухати. Відкритість – дуже важлива якість для працівника, оскільки вона дає доступ до нових ідей і допомоги з боку. Щоб знизити свою упередженість, ви повинні подивитися на світ очима інших людей. Тільки тоді ви дозволите їм бути тими, ким вони є.

3. Вони йдуть власним шляхом. Щирі люди не шукають почуття задоволеності собою в думках інших. Це дозволяє їм йти своїм шляхом. Вони знають, хто вони і не намагаються здаватися кимось іншим. Їх траєкторія руху йде зсередини, з їх принципів і цінностей. Вони роблять те, що вважають правильним і не бояться, що це комусь не сподобається.

4. Вони щедрі. Ми всі зустрічали людей, які постійно щось «приховують». Знання або ресурси, наприклад. Вони ніби бояться, що ви затьмарите їх, якщо вони дадуть вам доступ до всього, що потрібно для роботи. Щирі люди щедрі з тими, хто знає, що у них є чому повчитися. Вони хочуть, щоб ви проявили себе по максимуму, тому що вони командні гравці. А ще вони досить впевнені в собі, щоб не турбуватися, що ваш успіх затьмарить їх самих. Насправді вони впевнені, що ваш успіх – це їх успіх.

5. Вони до всіх ставляться з повагою. І в спілкуванні з великими клієнтами, і в спілкуванні з прислугою, яка підносить їм напої, щирі люди незмінно ввічливі та шанобливі. Вони розуміють: незалежно від того, наскільки вони приємні по відношенню до тих, з ким вони обідають, все це нічого не означає, якщо ці люди бачать, що вони погано ставляться до інших.

6. Вони не женуться за матеріальними речами. Щирим людям не потрібні блискучі, химерні речі, щоб відчувати себе добре. Справа не в тому, що вони думають, ніби купувати останні і найкращі речі, щоб показати свій статус, неправильно; їм просто не потрібно робити це, щоб бути щасливим.

7. Їм можна довіряти. Люди тягнуться до тих, хто щирий, тому що знають: таким людям можна довіряти. Важко любити когось, коли ви не знаєте, хто він насправді і що відчуває. Щирі люди говорять те, що думають. І якщо вони дали обіцянку, то виконають її.

8. Вони сильні. У щирих людей досить сильне почуття власної гідності, і вони ображаються даремно. Якщо хтось критикує їх погляди, вони не розцінюють це як персональну атаку. Їм не потрібно переходити до висновків, відчувати себе ображеними і починати планувати помсту.

9. Вони відкладають телефон. Ніщо так не відвертає вас від людей, як повідомлення або навіть швидкий погляд на телефон посеред серйозної розмови. Щирі люди зосереджують всю свою енергію на розмові. Говорити з ними приємніше і ефективніше.

10. Ними НЕ керує їх его. Щирі люди не приймають рішень, керуючись своїм его, тому що їм не потрібно захоплення з боку інших людей. Так само вони не шукають уваги і не намагаються привласнити собі досягнення інших людей. Вони просто роблять те, що потрібно зробити, не кажучи при цьому: «Гей, подивися на мене!»

11. Вони не лицеміри. Щирі люди вчиняють так, як вважають за потрібне. Вони чинять так само, як очікують від вас.

12. Вони не хизуються. Щирим людям не потрібно хизуватися. Вони впевнені в своїх досягненнях, але вони також розуміють, що значущі вчинки значущі самі по собі, незалежно від того, скільки людей помітять або оцінять це.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*