Дозвіл на сезонну роботу у Польщі – максимум на дев’ять місяців

12.02.2018 / Новини

Із 1 січня в Польщі діють нові правила працевлаштування іноземців. Відтепер є два документи, що надають право легальної праці — дозвіл на роботу та дозвіл на сезонну роботу.

Їх видають на підставі заяви роботодавця про намір найняти іноземця, – пише Gazeta.ua.

— Перший дозвіл видають на шість місяців, — розповідає директор повітового управління праці в місті Ґруєц Мазовецького воєводства Мажанна Скочек. — Дозвіл на сезонну роботу — максимум на дев’ять місяців протягом календарного року. Якщо іноземець перебуває за межами Польщі, роботодавець має подати заяву. На підставі неї працівник зможе відкрити візу. Ті, хто має біометричний паспорт, зможуть в’їхати з таким дозволом у Польщу без віз. Роботодавець зобов’язаний зареєструвати іноземного працівника в місцевому управлінні праці.

Також у Польщі планують створити загальний реєстр іноземців, які приїхали на роботу. Там буде інформація про зареєстровані та видані дозволи.

— Маємо високий попит на працівників з України та Білорусі. З цих країн до нас найбільше прибуває людей. Хочемо максимально спростити оформлення на роботу, — каже віце-міністр із питань родини, праці й соціальної політики Станіслав Швед. — Новий тип дозволу на сезонну роботу стосуватиметься сільського господарства, садівництва й туризму.

Дозволи на роботу видані до 31 грудня 2017-го будуть чинні до кінця 2018 року. Заробітчани, які працюють офіційно, мають право на соціальний захист, страхування життя та медичну допомогу.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*