Допомога безробітним: який розмір допомоги і де найбільше вакансій

13.09.2017 / Новини, Статті

З початку року рівень безробіття в Україні скоротився з 1,6% до 1,2%. У липні було офіційно зареєстровано 319,9 тисяч безробітних, з них отримували допомогу 256,9 тисяч осіб.

Такі дані наводить Державна служба статистики. Порівняно з таким самим періодом минулого року кількість безробітних скоротилася на 14%, або на 50 тисяч осіб. Найвищий рівень безробіття в Україні цього року спостерігався в лютому – 1,7%, – пише сайт 24.

Водночас потреба роботодавців у працівниках росте: якщо в січні до Держслужби зайнятості подали 47,4 тисяч вакансій, то в липні їх було вже понад 65 тисяч. На одне вакантне місце в Україні претендує 49 безробітних.

Розмір допомоги з безробіття в Україні з початку року коливається в межах 1904 – 2040 грн.

Рівень безробіття в Україні
                                               Рівень безробіття в Україні з початку року скоротився на 0,4%

Розмір допомоги по безробіттю в Україні
                                       Найвищою допомога з безробіття була в липні 2017 – 2040 грн

Якщо аналізувати регіони України, то найбільше вакансій у січні-червні 2017 року було відкрито у Львівській, Київській та Дніпропетровській областях. Однак найкраща ситуація із працевлаштуванням найкраща в Харківській області – тут працевлаштовано 43,1% безробітних. За нею йде Одеська (41,1%) і Дніпропетровська (35,3%) області.

Де найбільше вакансій в Україні

 

Найбільше вакансій у Держслужбі зайнятості – у сфері промисловості. Далі йдуть оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів та мотоциклів, транспорт, складське господарство, поштова та кур’єрська діяльність. Найменше пропозицій працевлаштування – у сфері мистецтва, спорту та розваг, інформації та телекомунікацій, а також фінансової та страхової діяльності.

Найзатребуванішими у першому півріччі 2017-го були кваліфіковані робітники з інструментом, робітники з обслуговування технологічного устаткування та працівники сфери торгівлі і послуг.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*