Допоки в серці буде українська мова: у Радехівській школі відбувся тиждень української мови

23.11.2017 / Новини

У Радехівській ЗОШ І-ІІ ст. відбувся Тиждень української мови та літератури під девізом: «Допоки в серці буде українська мова».

Розпочався він святковою лінійкою: «Я несу в майбутнє невгасиму мову, слово незабутнє».

Присутні ще раз змогли переконатися, що наша мова чудова, мелодійна, чарівна, пригадали нелегкий шлях її розвитку.

У День писемності та мови учні 3-9 класів взяли участь у ХVІІІ Міжнародному конкурсі з української мови ім. Петра Яцика.

Всі учасники старанно працювали, а переможці представлятимуть школу на районному етапі.

В рамках Тижня було проведено інтелектуальний конкурс у 5-му класі «Мова кожного народу неповторна і своя…». Діти жваво розгадували мовні цікавинки, змагалися у чистомовстві, читаючи скоромовки, поринули у світ прислів’їв та приказок.

У напруженій грі непомітно збіг час і журі оголосило результати: «Перемогла дружба!».

Лінгвістичний «ГРАВІКОН» зібрав учнів 9-го класу. Завдання були досить непростими, тож потрібно було добре зосередитись, щоб дати правильну відповідь. Учні змогли показати, хто краще знає українську мову. А ще працювала «Поштова скринька», в яку школярі опускали листи улюбленому літературному герою. В них вони ділилися своїми успіхами, давали поради, застерігали не робити необачних вчинків.

А учні 3-го класу запросили до літературної студії «Голоси рідної Волині». Присутні коротко дізналися про дитячих письменників нашого краю, слухали їх вірші, переглянули інсценізації казки Ю.Герасимчука «Колобок» і поетичної замальовки Н.Горик «Господарочка».

Любителі казок і веселого олівця взяли участь у виставці ілюстрацій “Заглядає в шибку казка сивими очима…”.

Глядачів зібрала біля себе виставка вишивок «Веселкою квітни, моя Україно!» різнобарв’я рушників, серветок, сорочок, вишитих нитками і бісером, сучасних і вийнятих із скринь, можливо, ще прабабусь, магічно притягували погляди присутніх.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*