“Доки товстий схудне, то худий здохне”, – експерт про об’єднання територіальних громад на Любомльщині

24.10.2016 / Новини

На Любомльщині представники Асоціації міст України провели семінар із очільниками місцевих органів самоврядування щодо формування спроможних громад на території району. Зокрема в обговоренні взяли участь представники таких потенційних громад (згідно перспективного плану розвитку): Рівненської, Головненської та Любомльської.

Регіональні консультанти Асоціації – фахівець фінансової справи Василь Гром та виконавчий директор РВ АМУ Богдан Самойленко у рамках «Децентралізаційного марафону» провели 24-го жовтня три семінари з представниками із кожної потенційної об’єднаної територіальної громади Любомльщини.

Богдан Самойленко розповів про діяльність Асоціації міст України та реформу місцевого самоврядування.

Експерт наголосив, що об’єднання територіальних громад повинно здійснюватися з дотриманням визначальних принципів, а насамперед добровільності. Хоча, можливо, саме «добровільність» і гальмує процес створення ОТГ у нашому краї.

Василь Гром наголосив, що потрібно акцентувати увагу не на доцільності, а на ефективності територіальної громади й проаналізував графіки динаміки власних надходжень кожної ОТГ, порівняв виконання бюджетів сільрад району впродовж останніх років та вирахував тенденції розвитку громади за їх участі.

“Якщо вас хтось вже лякає, що прийдуть часи й спроможність якоїсь із сільрад знизиться, натякаючи, що вам треба не в ту громаду йти… то скажу, що доки товстий схудне, то худий здохне”, – відмітив Гром.

Заходи пройшли з ініціативи народного депутата Ігоря Гузя в Любомльській міськраді, приміщенні приймальні нардепа та в селищі Головне.

img_0606img_0595img_0609img_0597img_0603img_0610img_2329img_0613img_0614img_2348img_2380img_2388

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*