Доходи об’єднаної громади на Любомльщині зросли від реалізації підакцизного пального

04.11.2016 / Новини

Село на Любомльщині має на своїй території 10 АЗС та бюджет – 17 мільйонів.

Нові об’єднані територіальні громади мають залишати у себе 60% податку на доходи фізичних осіб, який здебільшого є бюджетоутворювальним податком, 25% екологічного податку, 5% акцизного податку, 100% єдиного податку, 100% податку на прибуток підприємств та фінустанов комунальної власності, земельний податок, 100% податку на нерухомість, місцеві податки і збори та кошти, отримані за надання адміністративних послуг.

Про це на сторінках видання ВолиньPost пише журналіст Антон Бугайчук.

Особливо показовим стало зростання доходів громад за рахунок розташованих в їхніх межах заправок, тобто, від реалізації підакцизного пального. Так, село Рівне у Любомльському районі, яке розташоване біля пункту пропуску «Ягодин-Дорогуськ», має на своїй території 10 АЗС та бюджет – 17 мільйонів. Сусідній Любомль – лише близько 11 мільйонів.

Щоб подолати таку «несправедливість», Володимир Гунчик вже запропонував 50% коштів від такого акцизу, що передбачалися громадам, передавати у спеціальний обласний фонд. Звідти їх розподілятимуть на сусідні громади, територією яких також їздять «бензовози» та руйнують дороги.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*