До Вишнівської ОТГ з робочим візитом завітала Уповноважена з прав людини

25.10.2019 / Новини

З метою реалізації стратегічних напрямів діяльності Уповноваженого Верховної  Ради України з прав людини у Вишнівській  об’єдній територіальній громаді здійснили моніторинг забезпечення дотримання прав дитини та сім’ї.

Про це йдеться на сайті громади.

Моніторинг здійснювала Любов Сітовська – головний спеціаліст Відділу регіонального представництва в західних областях Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Зокрема, перевірила наявність мережі дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, підвезення дітей, відповідність приміщень та будівель (архітектурна доступність); наявність амбулаторії/ФАПу, забезпечення кадрами, стан вакцинації, забезпечення санаторно-курортним лікуванням;  наявність служби у справах дітей або працівника, який відповідає за напрямок захисту прав дитини, передача відповідних функцій від райдержадміністрацій, діяльність щодо захисту особистих, майнових та житлових прав дитини, представництво інтересів дитини у суді, надання соціальних послуг сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах тощо.

До перевірки долучилися й профільні працівники сільської ради – головний спеціаліст гуманітарного відділу Антон Марцинішин, фахівець із соціальної роботи Наталія Ряпич, провідний спеціаліст Наталія Остап’юк.

Також, разом із сільським головою Віктором Сущиком обговорили актуальні питання щодо забезпечення прав і свобод людини й громадянина, стану дотримання цих прав в органах місцевого самоврядування та дотримання державних стандартів у цій сфері.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*