До виборів комбікормового заводу у Нововолинську не буде, – Ігор Гузь

19.05.2020 / Відео, Новини

Проміжна перемога — так вважає народний депутат Ігор Гузьговорячи про ймовірне відтермінування до листопада цього року будівництва комбікормового заводу поблизу Нововолинська. Чергове відеозвернення з цього приводу парламентар опублікував на своїй офіційній сторінці у соцмережі.

Про це інфомує пресслужба народного обранця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто бреше? Нові подробиці щодо можливого будівництва комбікормового заводу в Нововолинську

Нагадаємо, інформація, яка набула суспільного резонансу і стосувалася абсолютно кожного жителя шахтарського міста та жителів Грядівської і Грибовицької сільрад, з’явилася у ЗМІ понад тиждень тому. Йшлося про ймовірне будівництво комбікормового заводу в районі шахти №5.

Стурбовані жителі з численними питаннями звернулися до депутата від 19 округу. Представляючи інтереси більшості виборців, які проживають у Нововолнську, Ігор Гузь публічно звернувся до міського голови та двох співвласників “Пана Курчака”, щоб усі вони роз’яснили: буде завод чи ні поблизу міста гірників.

І вже вчора, 18 травня, обидва співвласники корпорації — Сергій Мартиняк і Сергій Горлач у тандемі з міським головою Віктором Сапожніковим записали спільне відео – начебто спростування інформації. Хоча у цьому ж таки відео міститься достатньо фактажу, як вважає парламентар, який вказує, що троє спікерів говорять неправду.

Вітаю нововолинців із проміжною перемогою. Думаю, ми досягнули її до листопада — саме до виборів міського голови, очевидно, жоден завод поблизу Нововолинська не будуватиме команда Сапожнікова-Мартиняка.

Дуже здивований їхній самовпевненості, що вони були готові розпочинати будівництво, не боячись думки громади. Після виборів міського голови, а я переконаний, що Сапожнікова жителі міста більше не переоберуть, далі буде залежати, хто керуватиме містом, кого обере громада”, – розповів парламентар.

Він зауважив, що висловлювання бізнесменів на камеру не співпадали з тими фактами, які були оприлюднені ними кілька тижнів тому.

“Пан Мартиняк каже: це дуже погано, що бізнесу не дають будувати, що це неправильно, бо створюються робочі місця. Тобто, цей бізнесмен не виглядає як такий, який не хотів нічого будувати, й весь час виправдовується.

Друге: пан Мартиняк каже, що нововолинці повинні гордитися, що продукція вже існуючого його заводу продається в Європі. Це має, начебто, викликати велику гордість у жителів містаСергію Васильовичу, скажу вам як людині, яка знає, що таке Європа і дуже довгий час проживає там: ви мали б гордитися не тим, що продукція продається в Європі, а що ви на своїх заводах по-європейськи мали б ставитись до питань збереження екології. Тобто, щоб люди гордилися вашим підприємством — перед тим, як його відкривати, встановити на виробництві найсучасніші фільтри. А ви кажете, що все класно, на підприємстві всі еко-норми дотримані.

Так візьми машину, одягни кепку й обїдь кілька вулиць біля існуючого заводу. Запитай у людей, чи їм смердить. 95-100% скажуть — смердить, Сергію, не можна дихати. То навіщо брехати, приїхавши у Нововолинськ, якщо ти знаєш, що смердить”, – сказав парламентар.

Гузь прокоментував і слова іншого співвласника корпорації пана Горлача, який розповів, що, начебто, з його інтерв’ю слова вирвали з контексту:

“Витягнути з контексту – це коли ти щось одним словом сказав і тебе неправильно зрозуміли. Але коли ти прямим текстом кажеш, що ми будуємо завод, називаєш його потужність, шукаєш обладнання і кажеш, що ми хочемо розвиватися — ви що за ідіотів маєте людей?”

Він також нагадав, що скерував депутатські звернення у відповідні інстанції, щоб отримати детальну інформацію, чи дійсно група “Пан Курчак” вивчала потужності біля шахти №5.

“З цього питання збиралися 18 травня депутати Грибовицької сільради і я їм за це вдячний. Вони висловили застереження, що категорично проти будівництва заводу. Тому, як на мене, абсолютно не переконливо звучали слова учасників пресконференції. Люди розберуться в ситуації бо у ній достатньо фактажу, щоб зрозуміти: хлопці брешуть”, – підсумував нардеп і нагадав, що вже з громадою міста Ковель свого часу унеможливили екологічне лихо, що могло виникнути в результаті діяльності Ковельського ветсанзаводу. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*