“До сезону відпочинку ми запускаємо зовсім інший Шацьк”, – Савченко

15.04.2019 / Новини

Аби привабити туриста, як внутрішнього, так іноземного, в Волинській області працюють над розвитком туристичної інфраструктури, реставрацією культурних та історичних пам’яток, облаштуванням території біля них.

Чудовим прикладом є реалізація проекту каналізування району Шацьких озер, що вартує майже 6,5 млн євро, – йдеться на офіційній сторінці Олександра Савченка, голови Волинської ОДА у Facebook.

Окрім цього, цього року до початку сезону відпочинку запустять новий облаштований центральний пляж та реконструйовану набережну в селі Світязь.

“Цьогоріч до сезону відпочинку ми уже запускаємо зовсім інший Шацьк. Навіть із туристичним збором. Хочемо навчити місцеві громади заробляти кошти, у хорошу розумінні цього слова. А не чекати доки дасть держава. І ми успішно до цього йдемо”, – вважає голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко.

До слова, туристичний збір за 2018-й рік у Щацькому районі становить 155 тис. 700 грн. За даними Шацького НПП та ДФС у Волинській області: у порівнянні із 2017-им роком туристичний збір у Шацькому районі зріс і продовжує рости.

Разом із цим, сприятиме розвитку туризму автомобільна дорога Шацьк-Ратне, що дозволить збільшити трафік між районами. Автошлях сполучає три райони: Шацький, Старовижівський та Ратнівський та є одним із важливих туристичних маршрутів до курортної перлини Волині – Шацьких озер. Ремонт дороги розпочнуть уже в цьому році, адже нещодавно Уряд розпорядженням від 06.02.2019р. № 130-р від затвердив перелік об’єктів та обсягів бюджетних коштів на реконструкцію, капітальний та поточний середній ремонт автомобільних доріг загального користування державного значення у 2019 році. До цього переліку потрапив напрям “Шацьк – Ратне” із передбаченим фінансуванням на 2019 рік 75 млн грн. Загалом вартість робіт становить 399 млн 649 тис. грн.

“Волинь – унікальна! І це необхідно продемонструвати кожному! У цьому році, як ніколи, чекаємо на прийняття програми розвитку туризму на сесії обласної ради. Ми вирішили і суспільство підтримало, зокрема на Раді регіонального розвитку, те, що нам не потрібні, умовно, металургійні заводи, а, все-таки, агровиробництво і розвиток туризму”, – переконаний Олександр Савченко.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*