До Дня Конституції у Нововолинську нагородили грамотою колишню комуністку

30.06.2020 / Новини, Статті

До Дня Конституції України у Нововолинську нагородили грамотою колишню комуністку Марію Болдирєву. Своє обурення діями міської влади висловив нововолинський краєзнавець та «рухівець» Зосим Колбун.

На своїй офіційній сторінці у Фейсбуці громадський діяч пригадав події, які відбулися не так давно. У День Конституції, замість того, щоб вшанувати хвилиною мовчання пам’ять екснардепа Федора Свідерського, який очолював нововолинський «Рух», керівництво міськради вручило грамоту комуністці, – передає Нововолинський інформаційний портал.

«Я побачив, як нагородили грамотою Марію Болдирєву, соціалістку, колишню комуністку. В присутніх, які хоч трохи знають новітню історію Нововолинська, не могло не виникнути запитання – а яке вона має відношення до Конституції України? Після урочистостей я зайшов у кабінет А.Сторонського і зло вимовив – “Ви влада не українська”. І так з року в рік нововолинська управлінська еліта замовчує роль нововолинських рухівців у незалежницьких процесах в місті», – зауважив Зосим Колбун.

Краєзнавець наголосив на тому, що конституційний процес у Нововолинську започаткували в кінці 80-років саме «рухівці» із «Оснастки», які ще в часи існування СРСР не побоялись провести санкціонований мітинг під гаслом – «Вся влада – Радам». Однак, їх незмінна влада Нововолинська проігнорувала, як і їхню участь у державотворчому процесі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*