Для волинських шкіл хочуть закупити понад 20 автобусів

04.09.2017 / Новини

Придбати понад 20 шкільних автобусів планують за рахунок державного та місцевих бюджетів.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 4 вересня, – повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Як повідомила начальник управління освіти, науки та молоді Людмила Плахотна, вже провели тендер на купівлю 12 шкільних автобусів. 10,417 мільйона гривень становлять залишки освітньої субвенції і таку саму суму планують отримати з місцевих бюджетів. Ще 14 автобусів придбають, щоб замінити ті, які були мобілізовані у ЗСУ в 2014 році. Їх придбання фінансуватимуть на 90% з державного та на 10% з місцевих бюджетів.

Водночас посадовець визнала, що державна програма «Шкільний автобус» працює лише формально – її не пролонгували на державному рівні. Попри це, виділяють державну цільову субвенцію на придбання автобусів.

Для того, щоб управління освіти було розпорядником коштів, депутатів просять внести зміни у Регіональну комплексну програму розвитку освіти Волинської області на 2014-2017 роки.

Депутати рекомендували підтримати проект змін до програми.

Читайте також:

1 Коментар Для волинських шкіл хочуть закупити понад 20 автобусів

  1. Дороги теж “лише формально” між селами. Де мали їздити вчорашні випускники , захисники нашої землі, не ясно , чи будуть сьогоднішні мати таку послугу від обіцянок. Люди!!! Чекайте і слухайте .

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*