Для них – нема перешкод: автомобільне ралі на “FEST Like”

18.07.2016 / Новини

У Згоранах, що на Любомльщині, 16-17-го липня відбувся Міжнародний фестиваль “FEST Like”. Автомобільне ралі – невід’ємна частина програми фесту. На майстерність автогонщиків прийшло подивитись чимало глядачів, адже видовище обіцяло й було аж надто цікавим та захопливим.

Автомобільне ралі на “FEST Like” зібрало одних із найкращих гоншиків не лише Волині, а й України та Білорусі.

Метою автогонщиків було подолати бездоріжжя на березі Великого Згоранського озера. Калюжі, грязюка, непрохідні чагарники не стали перешкодою ні для одного із учасників змагань. Навпаки, за словами любителів такого типу ралі, це додає ще більше екстриму та адреналіну.

Учасники змагались у трьох заїздах “Туризм”, “Квадроцикли” та “Екстрим”. Цікаво, що під час заїзду “Туризм” із 7-и зареєстрованих поїхало 6 екіпажів, але у відведений час вклались лише два.

Хоч на дворі була негода, на заїзди автогонщиків прийшло подивитись багато глядачів, які охоче підтримували фаворитів й фотографувались із ними. Особливо публіка була у приємному здивуванні, коли екіпажі застрягали у величезних болотяних ямах. Звісно ж, і витягування за допомогою іншого транспорту теж створює таке собі захопливе видовище.

Не обійшлось без технічних неполадок, проте самі ж водії під час заїздів чинили своїх “коней”. Самі водії зазначають, що для них, насамперед, це безпека, а першість ще встигнуть здобути. Також для гонщиків головне – це отримати задоволення від подоланого шляху про бездоріжжю, показати свої автомобілі.

DSC_0580 DSC_0596 DSC_0690 DSC_0732 DSC_0773 DSC_0783 DSC_0910 DSC_0936 IMG_0144 IMG_0160 IMG_0164 IMG_0252 IMG_0280DSC_0945Учасники автогонки змагались за кубки “FEST Like”. Переможців кубками та медалями нагородив організатор автомобільного ралі Микола Зуб. З його рук лаври першості отримали:

у заїзді “Туризм”: І місце – Олександр Кубай, екіпаж “Червоні” (с. Люблинець), ІІ місце – Павло Стасюк,  екіпаж “Бульбаши”, (Білорусь).

у заїзді “Квадроцикли”:  І – Сергій Шум (смт Шацьк), ІІ – Роман Бірюк (Ковель), ІІІ – Андрій Печук ( смт Шацьк).

у заїзді “Екстрим”: І – Руслан Власюк, екіпаж “Швагри” (м. Любомль), Ігор Прадійчук, епікаж “Буран” (м. Ковель), ІІІ – Сергій Тулюлюк,  екіпаж “Брати” (с. Старовойтове, Любомомльський р-н).

IMG_0285 IMG_0287 IMG_0319 IMG_0331 IMG_0338 IMG_0349

Зауважимо, що організатори фестивалю та автомобільних гонок вдячні екіпажу “Бульбаши” із Білорусі за участь у змаганнях. Цікаво, що цей екіпаж – це сім’я у прямому значенні цього слова: члени екіпажу – це батько з донькою, які показали неабиякі результати та гарне видовище на автомобільному ралі у Згоранах.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*