Для атовців в межах Вишнівської​​ ОТГ надають земельні ділянки, згідно із законодавством

11.09.2017 / Новини

Потрібно, щоб громади самі могли розпоряджатися землями на території об’єднаної територіальної громади.

На цьому наголосив голова Вишнівської об’єднаної територіальної громади Віктор Сущик під час прес-конференції «Земельний дерибан: неконтрольований Держгеокадастр чи прогалини в законі», що відбулася сьогодні, 11 вересня, у Луцьку.

Участь у прес-конференції брали представники Асоціації землевпорядників Волині, Волинської обласної ради  та депутати різних рівнів.

Віктор Сущик зазначив, що для учасників АТО в межах Вишнівської територіальної громади надають земельні ділянки, відповідно до законодавства. Однак, Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру у Волинській області, що регулює земельні питання, зверталася до голови громади із проханням надати землю учасникам бойових дій на Сході країни, котрі самі не є жителями громади, а проживають у Нововолинську та Луцьку.

«Поза межами населеного пункту, ми , на жаль, не можемо використовувати землі для надання учасникам АТО, адже це не наша ділянка. Ми виділили землю учасникам бойових дій, які проживають тут», – повідомив голова громади.

«Зараз ми проводимо інвентаризацію, також хочемо змінювати межі населених пунктів. Надія – тільки на цей закон, що дозволить керувати землями, за межами нашої громади», – наголосив Віктор Сущик.

Йдеться про законопроект №4355 щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель. Він лежить в парламенті вже майже 2 роки.

Однак, на переконання заступника голови Комітету парламенту з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, нардепа Віталія Купрія:

«Те, що стільки часу цей законопроект не ставлять в порядок денний – це “схема”, яка погоджена Порошенком. Але він навмисно не виноситься в залу. Те, що робив Янукович, це «квіточки» порівняно із тою ситуацією, яка є зараз».

Зауважимо, як повідомили на прес-конференції, загалом Земельний фонд України становить 60, 3 млн га, з них – 43 млн га – землі, відведені для сільськогосподарського призначення.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*