Діти особливої долі з Шацького району відвідали Луцьк та Колодяжне (ФОТО)

21.06.2017 / Новини

24 дитини з Шацького району, сім’ї яких перебувають в складних життєвих обставинах, побували на екскурсії в Колодяжному та м. Луцьку.

Про це інформує сайт Шацької районної ради.

Екскурсію волинськими землями  проводив Петро Зуб, який ознайомив дітей з історіями Любомля, Ковеля, Володимира-Волинського, Луцька та інших населених пунктів.

Свій туристичний маршрут маленькі шачани розпочали з містечка Колодяжне, що біля Ковеля, де проживала українська поетеса, письменниця та драматург Леся Українка.

Перепочивши у рекреаційному лісовому куточку, дітлахи продовжили подорож до Замку Любарта. Тут усі поринули у мандри історією рідного краю, піднялися на стирову вежу, побачили виставку кованих скульптур волинського майстра Віктора Семенюка, побували в єдиному в Україні музеї дзвонів. Найбільші відчайдухи навіть спробували постріляти з лука.

Після обіду в місцевому кафе екскурсанти вирушили до виставки-музею пожежної рятувальної служби, де екскурсовод ознайомив школярів з історією пожежників, показав як працює система рятувальної служби, а також розповів про правила безпеки поводження з вогнем.

На завершення поїздки діти відвідали луцький зоопарк, де з захопленням знайомилися з його мешканцями: спокійним левом і граціозним тигром, яких можна побачити через скло; кумедними мавпочками та верблюдом, який на превелике розчарування зовсім не плюється; усілякими дивними птахами та ручним лебедем, лисицями, вовками, лемуром та безліччюіншими тваринами.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*