Ділянки у дачному масиві біля Нововолинська вилучають законно, – голова садівничого товариства

26.07.2020 / Відео, Новини

Голова садівничого товариства «Гірник» Микола Павлович пояснив процедуру вилучення ділянок у дачному масиві, зазначивши про законність дій та пояснив про відсутність смітників та крану для води.

Про ці та інші речі говорили 25-го липня журналісти БУГу із членами правлінням товариства.

Нагадаємо, 24-го липня на сайті була опублікована новина, в якій потерпілі розповіли, що в них без попередження і незаконно відібрали дачі. Разом з тим, член товариства, нововолинянка Галина Афанасіївна Степанюк (Тарасюк) розповіла про її позицію щодо безладу на дачних територіях, яке спричинило керівництво.

В свою чергу, Микола Павлович та член спостережної ради товариства Світлана Грохова спростували слова Галини Афанасіївни.

Голова садівничого товариства розповів, що дачні ділянки вилучаються в законний спосіб.

“Якщо людина протягом трьох років не сплачує внески, згідно статуту, вилучається ділянка, разом із майном. Те ж саме у випадку, коли територія не обробляється. Про вилучення у громадян, які користуються дачами ділянок, рішення приймається на конференції. У випадку, який прозвучав на БУЗі, власник не платив 5 років. Однак конфлікт ми вже владнали.

Щодо слів Галини Афанасіївни, то це особиста неприязнь… У нас є багато фактів її незаконних дій, по яких ведеться слідство. Ми будемо піднімати питання виключення її зі членства товариства”, – розповіли БУГу.

Як розповів Павлович, загальний кран біля башти з водою був прибраний через те, що були виявлені випадки, коли воду вивозили “автомобілями по 500” тонн. Від 25-го липня, як розповів, кран відновили, проте вода набирається повільно, щоб її не брали у великих кількостях.

Щодо сміттєзвалища біля башти – то його було прибрано і за вивезення сміття дачники не сплачують. Але зазначив голова товариства, якщо є необхідність його вивезення, то її можуть обговорити на конференції і організувати. Він наголосив, що біля башти викидатися сміття не можна.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*