Децентралізація: як планують об’єднуватись сільради Шацького району

15.08.2019 / Новини

Фахівці з децентралізації та юридичних питань відвідали кілька сільрад Шацького району, де обговорили тенденції та перспективи їх об’єднання чи приєднання до певних ОТГ.

8 серпня Шацький район з робочим візитом відвідали Оксана Урбан — радник з децентралізації та Микола Павлюк — радник з юридичних питань Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування – йдеться на сторінці Шацької райради в соцмережах.

Фахівці завітали до сільських рад Шацького району, які мають бажання доєднатися до Шацької ОТГ цьогоріч. Під час зустрічей в Піщанській, Пулемецькій та Ростанській сільській рад було надано консультаційну допомогу в оформленні документів, відповідно до законодавства.

Також гості відвідали Світязьку, Пульмівську та Грабівську сільські ради. Очільники цих сільських рад окреслили свої позиції щодо завершення процесу децентралізації у Шацькому районі.

В серпні цього року на розгляд депутатів Світязької сільської ради буде винесено питання щодо порядку громадського обговорення. Позиція Пульмівської сільської ради наразі залишається невизначеною.

Доля Грабівської сільської ради щодо приєднання до Шацької громади залежить від рішення Пульмівської чи Світязької сільської ради, або ж в разі доєднання до Шацької ОТГ Згоранської сільської ради Любомльського району.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*