Деталі другої хвилі електронного декларування

21.01.2017 / Новини

В Україні розпочалася друга хвиля електронного декларування.

Про це повідомив заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Радецький, – інформує ТСН.

З його слів, термін подачі декларацій – до 1 квітня. Їх мають заповнити особи, які відповідно до Закону України “Про запобігання корупції” займають відповідальне та особливо відповідальне становище.

Також про свої статки мають відзвітувати особи, які для цілей цього закону прирівнюються до осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

При заповненні декларацій за 2016 рік застосовується розмір мінімальної заробітної плати, встановлений на 1 січня минулого року – 1378 гривень.

Також Радецький зазначив, що з 1 січня цього року декларанти мають повідомляти НАЗК про суттєві зміни у своєму майновому стані, якщо отриманий ними дохід, придбане майно перевищують суму у 80 тис гривень.

Заступник голови НАЗК зауважив, що із набуттям чинності Закону України “Про Вищу раду правосуддя”, яким внесено зміни до Закону України “Про запобігання корупції”, змінено коло осіб, які мають подавати е-декларації.

Тож дія антикорупційного закону в частині фінансового контролю не поширюється на певні категорії посад, а саме:

  • посадових осіб закладів, установ та організацій, які здійснюють основну діяльність у сфері соціального обслуговування населення, соціальної та професійної реабілітації інвалідів і дітей-інвалідів, соціального захисту ветеранів війни та учасників АТО;
  • охорони здоров’я (окрім керівників закладів охорони здоров’я центрального, обласного, районного, міського рівня);
  • освіти (крім керівників ВНЗ та їх заступників);
  • науки (крім президентів, перших віце-президентів, віце-президентів та головних учених секретарів, інших членів Президії Національної академії наук України та національних галузевих академій наук, обраних загальними зборами, керівників НДІ та інших наукових установ);
  • культури;
  • мистецтв;
  • відновлення та збереження національної пам’яті;
  • фізичної культури, спорту, національно-патріотичного виховання.
Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*