Десять речей, про які ми забули після появи смартфонів

20.09.2017 / Новини, Статті

З появою перших смартфонів життя людей змінилось. З розвитком технологій смартфони витіснили деякі речі зі звичного життя назавжди.

Напевно, сучасні діти вже й не згадають, що такі предмети були й ними активно користувались.

Таксофони

Спеціальні будки з вмонтованими телефонами й досі можна зустріти на вулицях українських міст. Але ви можете згадати, коли ним користувалися востаннє? Щоб зателефонувати спочатку потрібно було оплачувати розмову монетами, пізніше – карткою, яку можна було придбати за фіксовану ціну. Безкоштовно можна було викликати поліцію, швидку та пожежних.

Таксофони почали втрачати свою актуальність з появою перших мобільних телефонів, сьогодні ж – вони вже є пережитком минулого.

Карти та путівники

Коли ви раніше потрапляли в нове місто, то перше, що ви робили – купували карту або путівник. В автоподорож ніхто не їхав без карти автодоріг. До того ж, частенько доводилось запитувати у перехожих, де розташовані певні пам’ятки, де знайти потрібну вулицю і навіть де можна перекусити.

Сучасні смартфони мають додаток “Карти”, з якими ви не заблудитесь у будь-якій точці Землі. До того ж, є багато додатків для подорожей, які підкажуть, що можна подивитись у незнайомому місті, де переночувати та чим поснідати.

Цифрові фотоапарати

Сучасні смартфони оснащені, зазвичай, двома камерами, які здатні робити якісні знімки. Можна фотографувати на швидкості, вночі та навіть під водою! Звичайно, професійні фотографи не відмовляються від цифрової камери, але звичайному користувачу цілком достатньо камери смартфону.

А якщо встановити кілька додатків, то ви зможете професійно обробити фотографію і без знання Photoshop.

Цифровими фотоапаратами сьогодні користуються лише фотографи

Магнітофони

Жодна вечірка раніше не відбулася без магнітофону. Пам’ятаєте, касети і чорну стрічку, яка здається була усюди? Сьогодні ж для такого ефекту досить звичайного смартфону та портативної колонки. Разом із магнітофонами в минуле відійшли касетні, CD- таMP3-плеєри.

Телевізійний прогноз погоди

Раніше переглядати прогноз погоди по телевізору ввечері – було традицією. Саме так люди дізнавались, чи варто брати куртку з собою. Сьогодні ж актуальний прогноз погоди завжди на вашому екрані смартфона. До того ж, ви можете переглядати перепади температури щогодини та точно знати, коли піде дощ. Деякі додатки навіть радять вам, що саме варто одягнути – куртку чи обмежитись теплим светром.

Кулькова ручка

Носити при собі ручку та блокнот – було дуже важливо. Так можна було записати телефони, адреси чи думки, які вам прийшли в голову. Для цього сьогодні варто встановити додаток “Нотатки” і ви нічого не забудете. До того ж, сучасні календарі, які можна встановити, можуть вам нагадувати про важливі зустрічі чи телефонні дзвінки, які вам потрібно зробити.

Газети

Дізнаватись новини під час сніданку чи в транспорті можна було лише завдяки свіжому випуску газети. Для того, щоб слідкувати за новинами сьогодні, достатньо кількох додатків ваших улюблених видань. А найважливіші новини ви ніколи не пропустите завдяки сповіщенням.

Телефонні книги

Номери телефонів, щоб не запам’ятовувати, записували у телефонні книги. А код міста чи країни можна було знайти у товстелезній книзі. Сьогодні не потрібно таких книг, навіть не обов’язково запам’ятовувати власний номер. Всі необхідні дані є в смартфоні.

Пейджери

Якщо комусь потрібно було терміново зв’язатися з вами, людина дзвонив оператору, залишала повідомлення, а той відправляв його на пейджер – маленький девайс однобічного зв’язку, який носили на поясі. Сьогодні смартфон дозволяє не лише телефонувати іншій людині чи надсилати СМС. Ви можете зв’язатись через численні месенджери або відеозв’язок. Наприклад, Skype.

Автовідповідачі

Щоб не пропустити важливий дзвінок, люди користувалися автовідповідачами. Коли вас не було вдома або ви були зайняті, цей апарат записував голосове повідомлення на плівку. Автовідповідач сьогодні є в кожному смартфоні, але й ним користуються не дуже часто. Адже куди зручніше важливе повідомлення написати, так його ніхто не пропустить.

Джерело: Lifehacker

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*