Субота, 17 листопада 2018,11:34

Десять найкращих національних страв світу (ФОТО)

18.08.2018 / Новини

Проаналізувавши смак, культурне значення й атмосферу місць приготування, експерти видання Lonely Planet склали рейтинг з 500 найкращих національних страв світу.

Всі вони опубліковані в кулінарному путівнику Ultimate Eatlist, – пише Новое время.

“Коли ми подорожуємо, їжа, яку ми пробуємо, розповідає історію, розкриває соціальні звички і стародавні традиції місцевих жителів. Нерозривний зв’язок між їжею і подорожами настільки захоплюючий, що ми попросили блогерів, бувалих мандрівників та експертів індустрії туризму скласти список найбільш чудових і гідних страв з різних країн світу”, – задзначили редактори Lonely Planet.

У першій десятці найкращих національних страв світу опинилися такі ласощі:

1. Пінчос у Сан-Себастьяні, Іспанія

Це невеликі бутерброди, які подають в барах Іспанії до пива або червоного вина. Начинкою для пінчос може послужити що завгодно: від білої спаржі до тунця, анчоусів або грибів з часником.

2. Каррі Лакса в Куала-Лумпурі, Малайзія

Пряний суп Каррі Лакса традиційно готують з рисовою локшиною, паростками квасолі та креветками, куркою або сиром тофу.

3. Суші в Токіо, Японія

Всі ми знаємо цю традиційну японську страву на основі рису і, як правило, морепродуктів.

4. Яловича грудинка в Техасі, США

У Техасі багато барбекю-барів, і яловича грудинка – саме та страва, яка варта вашої уваги.

5. Сом там в Бангкоку, Таїланд

Традиційний тайський гострий салат із зеленої папайї з кисло-солодким соусом.

6. Сморреброд в Копенгагені, Данія

Цими відкритими сендвічами з житнім хлібом можна насолоджуватися з різноманітними начинками: від копченого лосося до смаженої яловичини.

7. Раки в Кайкурі, Нова Зеландія

Любителям морепродуктів відвідування Кайкури обов’язкове. Свіжовиловлені місцеві раки – вище всяких похвал.

8. Бібімбап в Сеулі, Південна Корея

Це одна з найпопулярніших страв традиційної корейської кухні. Бібімбап готують на основі рису з додаванням овочів, м’яса або морепродуктів і яйця.

9. Піца Маргарита в Неаполі, Італія

Завдяки якісним інгредієнтам і традиційним методам приготування немає кращого місця для насолоди цією класичною піцою, ніж на батьківщині Маргарити – в Неаполі.

10. Дімсам в Гонконзі

Легкі парові булочки дімсами нагадують великі пельмені або хінкалі. Тільки їх готують з рисового тіста, а в начинку додають м’ясний фарш, морепродукти, овочі або фрукти.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*