Депутати Любомльської міськради вимагали звіт секретаря ради

16.06.2016 / Новини

Депутати Любомльської міської ради на третьому пленарному засіданні 8-ї чергової сесії вимагали звіт секретаря ради. Майже місяць міський голова Роман Ющук та депутатський корпус не могли закрити сесію, тому й переносили засідання. У результаті, з попередніх засідань залишилось 7  нерозглянутих питань. Крім того, ще по одному поставили на розгляд депутати та сам Роман Ющук.

У вівторок, 14-го червня, депутати міськради Любомля підняли питання про звіт секретаря ради Антона Фурманюка. Ініціаторами цього питання були Леонід Богдан та Анатолій Жолоб, решта депутатів підтримали цю позицію. Таким чином, у порядку денному це питання розглядали найпершим.

_DSC0094Перед тим, як Фурманюк розпочав звітувати, він запитав, чи можна це робити сидячи. Той же Богдан відповів “Ні!”, тому секретар звітувався стоячи.

Питання, які виникали у депутатів, насамперед, стосувались роботи самого секретаря. А саме, чому сайт міської ради не висвітлює усіх рішень, їх проектів, поіменного голосування. Водночас депутати заявили, що сайт ради висвітлює лишень спортивні події у місті, а не сесії та засідання, що є пріорітетнішим, на їхню думку. Також прозвучало питання про зібрання комісії щодо територіального об’єднання громад.

“На першому пленарному засіданні цієї сесії ви ознайомились з проектом рішення і розпорядження міського голови про територіальне об’єднання громад. Ми з вами тоді й затвердили склад робочої групи. У тому ж рішенні прописано, щоб секретар упродовж 30-ти днів організував громадські обговорення та проінформував усі місцеві ради щодо нашої ініціативи об’єднання громад. У нас є у запасі ще декілька днів, щоб організувати це все. Уся документація підготовлена, залишається вислати електронною поштою”, – розповів Антон Фурманюк про роботу над питанням об’єднання громад.

Після цієї відповіді Леонід Богдан запитав, чому досі не створили комісію щодо цього питання. Адже близько двох місяців тому він особисто подавав запит про об’єднання громад, проте відповіді не отримав. Фурманюк відповів, що запит був усним і прозвучав на 7-й сесії.

“Відразу ж після вашого запиту, на першому пленарному засіданні 8-ї сесії, ми й розглянули це питання. Тоді ж створили так звану комісію, у склад якої увійшла ініціативна група”, – відповів Фурманюк.

Анатолій Жолоб запитав, коли буде збиратись обговорення, і зазначив, посилаючись на слова Фурманюка, що залишилось 4-5 днів до кінця терміну. Секретар пояснив, що треба опрацювати це питання.

_DSC0084

На запитання Леоніда Богдана щодо його звернення про пам’ятник Степану Бандері, Антон Фурманюк промовчав. На це Богдан лише відповів “Дякую!”.

Щодо проекту рішення депутата Романа Строцюка про заборону продажу алкоголю у місті Антон Фурманюк відповів, що цей проект, на його думку, є недоопрацьованим. Щоб це підтвердити, може навести чіткі аргументи щодо цього. Але Роман Юшук порадив заслухати ці аргументи, коли розглядатимуть це питання безпосередньо на засіданні сесії.

_DSC0054Анатолій Жолоб знову звернувся до секретаря і запитав, чому це рішення про недоопрацьований проект є одноосібним, тобто це рішення лише Фурманюка. Секретар спокійно відповів, що надав автору проекту свій варіант, проте це питання варто розглянути ще й громадських обговореннях.

“Чи тиснуть на вас у міській раді?”, – запитав Леонід Богдан у секретаря.

На це отримав впевнену відповідь “Ні”.

“Коли повністю запрацює сайт міської ради?”, – запитав Роман Строцюк.

Фурманюк зазначив, що сайт міської ради працює, можливо, не в повному обсязі, але усі проекти рішень 7-и сесій (а восьма ще не закрита) є на сайті. Поіменне голосування першого засідання 8-ї сесії, за словами Фурманюка, теж уже є на сайті.

У відповідь Строцюк зазначив, що усі проекти рішень і самі рішення, що є на сайті міської ради, можна анулювати. Оскільки у кожному документі немає дати, то, за словами Романа Строцюка, такий документ не є дійсним, адже рішення вважається прийнятим, коли є дата.

“Ми й справді приходимо на сесію, як сліпі кошенята. Перед сесією дізнаємось про суперфіцію, про розпорядження теж дізнаємось сьогодні.  Якщо ви з нами не спілкуєтесь, то давайте хоч на сайті почитати “, – підсумував Анатолій Жолоб.

Депутат Василь Кравчук висловив думку, що секретар готує сесію недбало. За словами Кравчука, відповідальність за сесію повністю лежить на секретареві міської ради. Тому дорікати варто не міському голові, а, насамперед, секретарю через те, що згідно регламенту ради за 20-ть днів до скликання сесії документи повинні бути готові. Логічно, що й повинні оприлюднюватись разом із розпорядженнями міського голови.

“У нас у раді із запізненням розпорядження міського голови, так само і проекти рішень. А щодо підготовки сесії, то абсолютно нічого не підготовлене”, – висловив свою думку Кравчук.

Антон Фурманюк відповів, що перед сесією збираються комісії і кожен депутат ознайомлюється з проектами рішень. На самому засіданні сесії кожен депутат теж отримує у паперовому вигляді всі рішення і їх проекти.

_DSC0059

Міський голова Роман Ющук запропонував взяти до відома звіт секретаря ради.

“Взяти до відома – це нічого не означає. Варто сформулювати рішення правильно. А саме, зауваження депутатів визнати справедливими і секретарю врахувати їх у своїй роботі”, – зазначив Василь Кравчук.

Під час цього із залу від Анатолія Жолоба прозвучала фраза:

“Дати догану. За бездіяльність. Ну а що це таке?!”.

Леонід Богдан, як завжди, жартома висловив думку, що варто зняти премію із заробітної плати Фурманюка.

У результаті поіменного голосування рішення… не прийнято. Оскільки ті ж депутати, які вимагали звітності Фурманюка, залишились без позиції – утримались.

_DSC0019

8 Коментарів Депутати Любомльської міськради вимагали звіт секретаря ради

  1. Налетіли, як пси я розумію що кожен має робити свою роботу як найкраще, аде я на 100% впевнений, що ті хто “налетіли” на секретаря справлялися б ще гірше. А Кравчуку дай тільки покритикувати, вже себе показав на цій посаді.

  2. Питання до депутата міської ради. Чому славнозвісний Бондан, якщо він так знається на етиці і поведінці депутатів, задавав питання секретарю сидячі, коли вимагав від нього стояти під час звіту?

  3. До Строцюка. Як може людина, яка висувалася на посаду секретаря міської ради, задавати такі безглузді питання на рахунок проектів рішень, що вони без опубліковані на сайті без дати?

  4. До Кравчука. А Ви пане Кравчук напевне забули як готувили сесії міської ради? Скільки сесій міської ради було провалено по Вашій вині із за Вашої некомпетентності і чисто політичних амбіцій? І це беручи до уваги Ваш вік і вік Фурманюка Антона?

  5. Депутатському корпусу міської ради. Ваш депутатський корпус не спроможний організувати роботу міської ради, а значить і приймати законні і виважені рішення. Багато із Вас взагалі не знають суті слова “ЗАКОННІСТЬ”. Я хотіла б, щоб це була лише моя суб”єктивна думка, але спілкуючись із мешканцями нашого міста я переконуюсь, що це є об”єктивна думка більшості.

  6. Ха-ха, насмішили. Депутати сьомого скликання “сліпі кошенята” не тому що не побачили рішень на сайті, а тому що не помітили як стали маріонетками і не відчувають коли “трійка лідерів-експертів” дьоргають за нитки. Але погоджуюсь, що секретар припустився великої помилки.

  7. Секретарю треба було Булавці сказати шо проекти рішень будуть готові тільки тоді коли він напише протокол засідання земельної комісії…

    • Їдять хлопця тай тільки всього… Сильно ласа посада у нього. Тай Лізарову скоро треба буде працевлаштовувати…

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*