Депутати Любомльщини звертаються з вимогою повторно розглянути питання госпітальних округів (ФОТО)

30.08.2017 / Новини

На позачерговій сесії Любомльської райради, що відбулась 29-го серпня, виносили питання про повторне звернення щодо госпітального округу на базі ТМО Любомльського і Шацького районів.

Депутати одностайно проголосували за повторне звернення районної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, голови облдержадміністрації Володимира Гунчика про визначення центру і створення госпітального округу на базі ТМО Любомльського та Шацького районів. Зокрема, у зверненні обґрунтували й аргументували, чому варто створити госпітальний округ саме тут.

«Сьогодні ми скликали сесію, бо таке враження що обласна держадміністрація не чує громади нашого району.Аналогічне звернення про утворення госпітального округу прийняли і в Шацькому районі. Ми вимагаємо повторного розгляду звернення до Кабміну. Підкреслю, що депутати всіх фракцій одноголосно прийняли рішення», – зауважив голова Любомльської районної ради Микола Сушик.

За словами депутата райради та помічника нардепа округу Ігора Торби, народний обранець Ігор Гузь також підтримує позицію депутатів Любомльщини та лікарів.

«До цієї ситуації має бути індивідуальний підхід, треба врахувати, що це прикордонні та туристичні райони», – відмітив депутат облради Сергій Духницький.

На засіданні сесії Галина Кратюк – представник громадської організації «Народний контроль», піднімала також питання щодо створення реабілітаційного центру для учасників бойових дій.

Депутат облради та генеральний директор ТМО Любомльського і Шацького районів Володимир Дибель відповів на це, що за проектом створення реабілітаційного центру перший етап вже пройшли. Серед 600 проектів затвердили лише 170. Другий етап припадає на лютий 2018 року.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*