Депутат райради блокує будівництво нової спортшколи у Любомлі?

18.11.2016 / Новини

Депутат Любомльської районної ради, директор ТзОВ “Завод “Світязь” Андрій Філімонюк ігнорує прохання Любомльської міськради підписати договір оренди землі для будівництва нової спортивної школи у місті.

Це питання вже неодноразово розглядали під час засідань комісій райради. Проте це не дало ніякого результату, оскільки Андрій Філімонюк на засідання комісій не з’являється, хоча його неодноразово запрошували, або ж постійно відкладає це питання.

Любомльська міська рада провела інвентаризацію земель заводу, зйомки та розробила технічну документацію на них. Цікаво, що документи виготовлялись на ім’я ТзОВ “Завод “Світязь” за кошти меценатів та небайдужих любомльчан.

“Левову частку, яка сприяє якомога швидшому початку будівництва нової спортивної школи у Любомлі, зробили небайдужі громадяни нашого міста. Розробка технічної документації оплачена за кошти меценатів та громадськості. Чимало людей зацікавлені у новій, кращій спортшколі у Любомлі, адже територія заводу “Маяк” – це ідеальний варіант для розвитку спортивної інфраструктури у місті “, – коментує Роман Ющук.

Так, справді,  територія заводу досить вигідна для будівництва нової спортишколи: близько усі комунікації, вигідне розташування поблизу одразу двох навчальних закладів, центр міста, а також важливим фактором є готова коробка самого приміщення. Сьогодні приміщення заводу та прилегла до нього територія не використовується. Крім того, будівля вже починає руйнуватися.

Землі ж ТзОВ ” Завод “Світязь” – це землі Любомльської міської ради , які знаходяться у постійному користуванні заводу. Міський голова Любомля Роман Ющук поясює, що після укладання договору оренди Андрій Філімонюк матиме можливість оформити право власності на завод та згодом його продати.

“Громадськість зареєструвати на себе завод не може. Фактично, громадяни міста дають можливість заводу приватизувати своє ж майно, але ставить єдину вимогу – продати його Любомльській міській раді”, – зазначає Роман Ющук.

Однак директор ТзОв “Світязь”, депутат райради Андрій Філімонюк не бажає ставити свій підпис у документах, таким чином, блокує будівництво нової спортивної школи у місті.

Зазначимо, що у міському бюджеті вже передбачені кошти у сумі 800 тисяч гривень на придбання незавершеної будівлі складу «ОРСК», що знаходиться на території ТзОВ «Завод «Світязь» на купівлю приміщення заводу, і вони, звісно ж, не освояться до кінця року, якщо сторони не дійдуть згоди.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*