День села у Самійличах: староста привіз артистів на причепі трактором (ФОТО)

26.06.2019 / Новини

В гарну літню пору, 23 червня, жителі Самійлич відсвяткували День села. Дійство готували в чудовому куточку – сільському сквері з сучасним дитячим майданчиком і затінком-прохолодою під мрійливими берізками.

Поки відбувалися останні приготування до свята, місцеві жителі та гості села мали можливість поспілкуватися, переглянути виставку світлин з історії села, поласувати морозивом, сфотографуватися в колоритній фотозоні: біля ляльок в людський зріст – дядька і тітки, що відпочивали на сіні, – пише Район.Шацьк.

Початок гулянь вразив усіх! Сільську тишу розрізав різкий звук безперервного сигналу трактора, що їхав на свято. За кермом – господар села, в.о. старости Самійличівського округу Олександр Кусько в солом’яному брилі на голові, а позаду – цілий причіп сільських артистів! Співаків і старосту глядачі зустрічали гучними оплесками.

Зі сцени під відкритим небом Олександр Сергійович привітав зі святом усіх, хто любить своє село, хто є його гордістю і його душею, тих людей, чиєю працею воно створювалось і розвивалося. Побажав землякам міцного здоров’я, благополуччя, родинного затишку, радості і мирного неба.

«Нехай живе наше рідне село Самійличі, народжуються і підростають діти, впевненою у завтрашньому дні буде молодь, спокійно і захищено почуваються люди похилого віку. Хай щастя, любов та достаток панують у кожному домі і родині», – зазначив Олександр Кусько.

Благословив самійличівців на гарне святкування і побажав, щоб любов до Господа і до ближнього стала чеснотою кожного з них, а Всевишній дарував їм наснагу і силу, митрофорний протоієрейМихайло Цвинкилевич, настоятель Свято-Дмитрівського храму села Самійличі.

Щиро вітали селян Володимир Чак, колишній сільський голова, Людмила Цевух, в.о. Шацького селищного голови, Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, та Володимир Бащук, помічник народного депутата України Степана Івахіва. Володимир Васильович приїхав не з порожніми руками, а привіз від благодійного фонду «Патріоти Волині» чудові призи для розіграшу святкової лотереї.

Вітання перепліталися з номерами концертної програми, яку майстерно підготували аматори сцени сільського Будинку культури на чолі з директоркою Тетяною Чак. Вокальна група Самійличівського СБК «Вербиченька», учні місцевої школи, ансамбль «Розмай» і дует «Не пара» з Будинку культури села Піща, танцювальний колектив «Первоцвіт» з Шацька (керівник Валентина Демакова), дует у складі Валентини Гурманчук і Марії Громик додали гарного настрою гостям. Піснею привітали земляків Оксана Цвинкилевич із Самійлич, Ольга Степанюк із Положева, працівниці Шацького РБК Марія Шпак і Яна Шумчук та інші.

Яке ж свято без подарунків? Цього дня їх було багато! Найперше організатори порадували чудовими призами рекордсменів села і переможців у різних номінаціях: найстаршу жительку села 90-річну Антоніну Шапран, наймолодшу – Меланію Грицюк, наймолодшу подружню пару – Василята Ольгу Самойлічів, «срібне» подружжя – Валерія і Тетяну Пацюків, два «золоті» подружжя – Івана і Марію Гінайлів, Петра і Марію Чаків; 80-річних ювілярів Івана Гінайла і Надію Чак; родину новоселів – Матвія та Аліну Оніщуків.

Не обійшлося і без жартівливих номінацій. «Не бійтеся, очиська, все зроблять ручиська», – коли в селі промовляють цю фразу, то всі знають, що стосується вона Марії Грицюк. Ця жінка, а також охоронець альтанки «Шинок у Івана» Іван Гінайло та ягідниця-рекордсменка Любов Піддубецькабули відзначені гарними подарунками.

На святі було багато конкурсів, цікавих змагань, діяла виставка- продаж виробів ручної роботи від майстрині з Піщі Ірини Густирь, працювала виїзна торгівля і польова кухня з різноманітними смаколиками. Глядачі гаряче вболівали за відчайдухів, котрі намагалися зняти зі стовпа чоботи, але пощастило лише одному з них – Олександру Чаку. Наймолодших гостей свята розважали аніматори з Ковельського агентства «Chocolate». А найцікавіше почалося тоді, коли приступили до вручення призів власникам щасливих лотерейних білетів. Порося виграв Іван Богдан, сушарку – Оксана Грицюк, по причепу дров – Ольга Хомік і Вікторія Богдан.

Завершилося свято запальною дискотекою.

Олександр Кусько і Тетяна Чак висловлюють щиру вдячність тим, без чиїх матеріальної підтримки, доброї поради та ентузіазму свято не було б таким веселим і щедрим на подарунки: Шацькій селищній раді, благодійному фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині», фермерському господарству «Самлан», Шацькому молокозаводу, державним підприємствам «Шацьке УДЛГ» та «Прибузьке ЛГ», підприємцям Лесі Марчук, Іванові Сеню, Богдану Матвійчуку, Домні Чак, Володимиру Хоміку та іншим.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*