Делегація з Шацького району взяла участь у засіданні Ради регіонального розвитку

16.03.2019 / Новини

Представники з Шацького району побували на підсумковому засіданні Ради регіонального розвитку.

На заході, який відбувся 14 березня у Ковельському Палаці культури імені Тараса Шевченка, були присутні керівники органів державної влади та органів місцевого самоврядування міст і районів, депутати сільських та селищних рад, представники бізнес-кіл та духовенства. Модератором заходу виступив голова Луцької райдержадміністрації Тарас Яковлев, – інформують у прес-службі Шацької райдержадміністрації.

Олександр Савченко поділився з присутніми планами, над реалізацією яких працює керівництво області. Це – плани проведення ремонту доріг, будівництва нових шкіл та медичних закладів, перетворення занедбаного містечка Олики у справжній культурно-історичний центр, співпраці з польською стороною над відкриттям нового транспортного напрямку від Ковеля до польського міста Грубешiв (польська сторона вже висловила готовність взяти участь у реалізації цього проекту в 2020 pоці) та інші.

Зокрема, керівник області зосередив увагу присутніх на перспективному плані створення індустріального парку “Ковель” на землях Люблинецької територіальної громади. За його словами, це буде логістично-виробничий комплекс для постачання на українські і європейські ринки товарів з України та держав Євразійського регіону. А ідейним натхненником його створення є голова Комітету закордонних справ Європейского парламенту Ельмар Брок, друг Президента України Петра Порошенка, справжній патріот нашої держави.

На завершення виступу Олександр Ілліч наголосив на тому, що розвиток об’єктів інвестиційної та інфраструктурної сфери забезпечить людям нові робочі місця, покращить рівень та добробут їхнього життя, а нашій області принесе гідні доходи. І головною рушійною силою у здійсненні запланованого має бути велике бажання та чиста совість.

Продовжила тему створення індустріального парку “Ковель” на землях Люблинецької територіальної громади її голова Наталія Сіховська.

Олег Кух, голова Асоціації органів місцевого самоврядування Волині ( голова Любешівської ОТГ ), розповів про першочергові кроки та напрямки очолюваної організації. Зокрема, про розвиток молодіжного підприємництва, будівництво фрукто- та овочесховищ, органічних тепличних комплексів, смарт-спеціалізацію громад, розробку інвестиційного порталу області.

Після закінчення Ради регіонального розвитку учасники заходу приєднались на майдані міста до тисячі людей, щоб послухати промову Президента України Петра Порошенка, котрий у цей день перебував з робочим візитом на Волині.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*