Делегація з Шацька взяла участь у заходах щодо отримання автокефалії УПЦ (ФОТО)

16.10.2018 / Новини

14-го жовтня представники делегації з Шацького району на чолі із заступником голови Шацької райдержадміністрації Володимиром Бугайчуком взяли участь у заходах щодо отримання автокефалії Української православної церкви та подячній молитві що відбулися на Софіївській площі у Києві.

Цій події передувало звернення до Президента України Петра Порошенка відомих громадських діячів, серед яких були Юрій Щербак, Дмитро Павличко та Михайло Слабошпицький, – йдеться на сайті райдержадміністрації.

Як стало відомо, 11 жовтня за результатами засідання Синоду було оприлюднено рішення, в якому йдеться, що Вселенський патріархат продовжує процедуру надання автокефалії церкві України.

Крім того, скасовано лист Синоду від 1686 року, після якого Київська митрополія потрапила під юрисдикцію Москви, відновлено канонічні статуси предстоятеля УПЦ Київського патріархату Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія.

Перед присутніми на на Софіївській площі виступили Президент України Петро Порошенко, предстоятель УПЦ Київського патріархату Філарет, предстоятель Української автокефальної православної церкви Макарій та інші.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*