Делегація з Нововолинська і Володимира переймала досвід у Луцьку

10.07.2020 / Новини

Делегація з Нововолинська та Іваничівського району, Володимира-Волинського і Заріччя разом із нардепом Ігорем Гузем у Луцьку зустрілися з радником міського голови Ігорем Поліщуком. Спілкування відбулося на території центрального парку культури. Головна мета — перейняти успішний досвід розвитку парків і скверів, а також механізми співпраці влади і бізнесу задля розвитку міста.

Центральний парк Луцька — це 40 гектарів землі з неоднорідним ландшафтом. За останні буквально 2-3 роки він змінився докорінно, набув сучасного вигляду й став улюбленого місцем відпочинку лучан і туристів.

Всі точки входу й виходу з парку найближчим часом будуть оснащені камерами відеоспостереження. Їх встановлять 48 одиниць.

Як розповів Ігор Поліщук: “Спочатку вандали ламали й викидали лавки, нищили смітники. Щоб цього не було й надалі — буде встановлена система відеоспостереження”.

На утримання парків і скверів з міського бюджету щороку виділяють шість мільйонів гривень, а на озеленення міста загалом — 18 мільйонів. Придбали сучасну техніку для косіння трави, з урахуванням особливостей ландшафту, мульчер для подрібнення деревини, пеньків та кущів, амфібію для очищення водойми амфібією “Truxor”.

До слова, володимирчани одразу зацікавилися амфібією і вже домовилися про її оренду для очищення водойм на території міста і поблизу. Бо нова така машина коштує 2 млн грн.

Парк у Луцьку також цікавий своїми сучасними і різноманітними алеями. Одну з них повністю зробили за кошт місцевого бізнесу. Цікавою є алея парасольок, тунель кохання, як його назвали містяни, повністю реконструювали за кошти бізнесу арочний місток, облаштовується алея скульптур Миколи Голованя.

Дуже популярний серед населення і хороша атракція для дітей – мотузковий парк.

На річці у парку спеціально облаштований заклад, де можна взяти човна на прокат. Мають зробити ще два фонтани на воді.

На початку літа на прохання багатьох лучан здійснили дезінфекцію від комарів і від кліщів.

Кафе на території парку облаштовують на умовах конкурсу.

Старі атракціони підлягають списанню. Зараз буде проводитися конкурс на представлення концепції облаштування території. Якщо купувати всі нові атракціони, то орієнтовно вони коштуватимуть 150 млн грн. Територія дозволяє створити багато нових атракцій. І бізнес у цьому дуже зацікавлений.

Також гості звернули увагу, що зранку в парку дуже багато спортсменів. Як розповів радник мера, з 6 ранку справді багато людей бігає парком, він і сам любить це робити, адже для цього створені всі умови.


Відвідала делегація і Луцький зоопарк, який теж кілька років тому відновили за кошти програми транскордонної співпраці. На його реконструкцію спрямували 2,5 мільйона євро. Зоопарк щороку заробляє власних коштів 4 мільйони, а з міського бюджету додатково на його утримання спрямовується ще 8 млн грн. В цілому, це — дуже затишне місце, де багато різновидів тварин і птахів.

Після цього, команда разом із Ігорем Гузем вирушили у Тернопіль, теж для переймання управлінського досвіду і розвитку туризму.

Вже переймають управлінський досвід у Тернополі

Фото під час спілкування на території центрального парку культури у Луцьку:

  

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*