Делегації з Нововолинська і Володимира переймали успішний досвід муніципалів у Луцьку

13.11.2020 / Новини

Досвід наведення порядку з благоустрою у дворах багатоквартирних будинків, дотримання правил паркування, ліквідації стихійних ринків в обласному центрі та багато іншого вивчали команди з Нововолинська та Володимира-Волинського.

Про це інформує пресслужба народного депутата Ігоря Гузя.

Помічники нардепа Ігоря Гузя – Андрій Бокоч, Віктор Хиць, а також новообраний міський голова Нововолинська Борис Карпус, депутат міськради Володимир Шаповал, селищний голова Благодатного Олександр Топорівський, керівник муніципальної варти у Володимирі Андрій Книш та потенційний кандидат на керівника муніципальної поліції у Нововолинську Сергій Смолярук – усі вони зустрілися з головною муніципалкою Луцька .

Вона розповіла, що, з перших днів роботи на обійманій посаді, структуру муніципальної варти в місті довелося будувати практично «з нуля». Бо до того існувала абсолютно корумпована установа, яка на 70 % складалася із правоохоронців, що звикли до «вирішення питань», маючи підв’язки щодо сурогату, незаконної реалізації алкоголю та багато іншого.

«Я розпочинала у міській раді з 2008 року, була уповноваженою особою з перевірок, що стосувалися захисту прав споживачів. Працювала юристом у департаменті підприємництва, перевіряла усі дозволи на торгівлю. Я зсередини знаю, як писати протоколи, приписи, знаю проблеми у місті, з якими стикаємося. Якщо цього не буде знати ваш керівник – структури не буде», – зауважила Юлія Ярославівна для присутніх.

Вона запропонувала стажування майбутніх муніципалів: «Однозначно на стажування і на практику має приїхати ваш керівник, який буде «топтати землю» з нашими інспекторами з різних відділів і буде розуміти роботу. Керівник має бути відкритим до своїх підлеглих, які зможуть подзвонити до нього і не боятися запитати пораду. Набравши людей, ви маєте їх навчити, бо їм треба тонко розбиратися в юридичних питаннях».

Сьогодні у штаті налічується 50 осіб. Усі працівники забезпечені необхідним одягом, технікою. Працюють вони у більшості в електронному форматі. Презентували сучасну систему «Безпечне місто», що передбачає максимальне охоплення міста, його транспортних артерій камерами відеонагляду задля порядку і безпеки громадян та попередження правопорушень.

Наразі у Володимирі-Волинському працює муніципальна варта, яку потрібно повністю модернізувати. Натомість у Нововолинську жодної такої структури дотепер не створено.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*