Нововолинська влада зіштовхує лобами перевізників та пільговиків

14.07.2020 / Новини, Статті
Фото ілюстративне

Де реакція виконавчої влади?! Чи її представники згадують ветеранів тільки на 9-те травня, бо так зручно? Тут взагалі проблема комплексна: місцева влада намагається зіштовхнути лобами перевізників та пільговиків.

Так відреагував в соцмережах нововолинський активіст Руслан Влодарчик на зухвалий вчинок, який трапився 12-го липня: водій міського маршрутного таксі №2 закрив двері перед носом дідуся-ветерана та поїхав далі. Тож вночі 90-річному чоловікові довелось додому йти пішки.

Як зазначив активіст, місцева влада хоче зіштовхнути лобами пільговиків та перевізників. Адже  перші мають право на пільговий проїзд, а другим не компенсовують з міського бюджету ці пільгові перевезення.

“Пільговики, в тому числі пенсіонери, згідно із законодавством мають право на пільговий проїзд. З іншого боку перевізникам повинні надавати компенсацію з міського бюджету за перевезення цих категорій. Однак вішкодування більшість перевізників не отримує, при тому чомусь й не вимагають. Це ніде не озвучують. А наша мерія завжди старається зіштовхнути ці дві категорії лобами, сама при тому стоїть в стороні та протирає руки”, — зауважив Руслан Влодарчик.

“Пільговики та пенсіонери страждають, бо перевізники зганяють на тих свою злість. Адже прийти в мерію та стукнути кулаком не можуть: бояться  за тендери, маршрути, оформлення через родичів та хабарі. Так ця проблема тягнеться роками.”, – додав він.

Натомість активіст наводить приклад в Мукачевому: там пенсіонери, пільговики мають безкоштовні проїздні квитки, їздять скільки хочуть, обмежень на один маршрут-рейс немає. Курсує в місті 20 комунальних автобусів. До того ж, комунальне автотранспортне підприємство ще й приносить прибуток.

“Не бачу різниці: там місто, тут місто. Мукачево дещо більше. Висновок один: там мислять і впроваджують ідеї по іншому, а в нашому місті 30 років немає коштів. Більше двох пенсіонерів в маршрутку не сідає, бо зась. Ось це Борис Карпус хоче  змінити в місті — підходи до вирішення проблеми, і я його в цьому підтримую”, — зазначив наостанок Руслан Влодарчик.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*