Cвященики Шацького району закликають людей не купувати на похорони штучні вінки

31.03.2016 / Новини

Відбулось засідання громадської ради, що діє при Шацькій РДА.

Актуальні для жителів району та селища проблеми озвучив Благочинний Шацької округи отець Микола Вихор (на громадській раді також були присутні отець Володимир Гичка (Свято-Онуфріївська церква селища Шацьк), отець Олександр Черевко (Свято-Миколаївська церква с. Пульмо), отець Олександр Кликоцюк (Свято-Георгіївська церква с. Ростань)).

Cвященики району закликають людей не купувати на похорони штучні вінки та квіти, оскільки вони дуже шкодять навколишньому середовищу. Перед Великоднем біля кладовища утворюється велика купа сміття з вінків, при спалювання яких виділяються шкідливі речовини), а краще купити живі квіти, та допомогти родині покійного фінансово; не робити гучних заупокійних обідів, а почастувати печивом та цукерками на кладовищі людей, які прийшли провести людину в останню путь, як це запровадили у селі Пульмо, або ж дати милостиню сиротам та тим, хто цього потребує. Також отець Микола звернувся до керівників району та селища подбати про те, аби в Шацьку зробили парк для відпочинку та культурного дозвілля людей, де жителі селища могли б після недільної служби та у свята культурно відпочити.

Участь у засіданні громадської ради взяли заступники голови РДА Сергій Сидорук та Сергій Кужель, голова районної ради Сергій Карпук, селищний та сільські голови, представники духовенства, громадських та волонтерських організацій.

Шацький край

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*