Чи може голова Любомльської райради обіймати кілька посад одночасно

18.05.2016 / Новини

На комісії законності, правопорядку, прав людини, депутатської діяльності та етики Любомльської районної ради, 18-го травня, під головуванням Олексія Марчука розглянули питання щодо можливості одночасно займати посаду голови Любомльської районної ради та бути головою районної політичної організації “Свобода” Миколою Сушиком.

Ще наприкінці березня до голови райради Миколи Сушика надійшов депутатський запит від депутата районної ради Олександра Згоранця про законність діяльності Сушика як голови районної ради і водночас голови політичної організації.

За словами Миколи Сушика, він є очільником політичної партії, проте жодної фінансової діяльності вона не веде, відповідно  – ніякої заробітної плати він не отримує.

Щодо цього свою думку висловив й сам Олександр Згоранець. Він стверджує, що, буцімто, у приватній розмові з його товаришем, Сушик мав необережність сказати, що “не може виступати проти Володимира Дибеля, тому що Дибель поставив його головою районної ради”.

Тому, по суті, у  Олександра Згоранця до членів комісії та усіх присутніх виникло цілком логічне запитання: то хто керує районом – Сушик чи Дибель?

Микола Сушик цілком заперечував такі слова та відмовлявся коментувати що-небудь. Проте висловив думку, що Згоранець не отримав очікуваної відповіді на свій запит, тому й так емоційно реагує на ситуацію.

Начальник Любомльського районного управління юстиції Віктор Фельмецгер відповів на цей депутатський запит ще на початку квітня. Члени комісії ознайомились із відповіддю і дійшли висновку, що необхідно переглянути коментар до Закону України “Про місцеве самоврядування”, аби законно розібратись у цьому. Також вирішили розглянути це питання на засіданні наступної правової комісії.

2 Коментарів Чи може голова Любомльської райради обіймати кілька посад одночасно

  1. Сушик з Дибальом давно розвалюють район. А відповідь Фельмецгера говорить про пряме порушення з боку Сушика, але шо тут скажеш? Шо Дибалю шо Сушику закон як то кажуть “нє по чем” вони самі собі закон: один ніяких документів на лікарню не має, а другий за своє життя навіть собачої будки не збудував вже не кажучи про дорогу на рідний Масловець….

    • Шановні- перестаньте тролити Сушака. Я особисто знаю Сашка і далеко не з поганої сторони. Можливо занадто амбітний, проте справедливий. Хто матиме такого друга не пожалкує- повірте!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*