Чотири ознаки того, що у Вашому організмі не вистачає білка

02.09.2016 / Новини

Щоб функціонувати правильно і безперебійно, організм повинен отримувати достатню кількість вітамінів, мінералів та інших поживних речовин.

Зокрема, важливою для життєдіяльності речовиною є білок. Плануючи раціон, люди повинні обов’язково включати туди продукти з високим вмістом білка, пише Новое время.

Лікар-дієтолог Белінда Рейнольдс називає чотири ознаки нестачі білка в організмі.

Відчуття голоду, що з’являється незабаром після прийому їжі. Білок подовжує відчуття ситості після їжі. Включення білка в сніданок зумовлено зменшенням споживання калорій протягом дня, нормалізуванням рівня цукру та інсуліну в крові, підвищення продуктивності

Порада: Також відчуття ситості організму приносять продукти з вмістом клітковини і вода. Протягом дня пийте воду, їжте овочі та фрукти з клітковиною і продукти з білком.

Повільне відновлення м’язів після тренування. Білок містить амінокислоти, що забезпечують відновлення м’язів після фізичних навантажень. Якщо ви хочете почуватися бадьорим і нарощувати м’язову масу, регулярно вживайте білок.

Порада: Болі в м’язах також можуть бути зумовлені запальним процесом в організмі. Щоб зменшити біль, корисно їсти протизапальні продукти, такі як шпинат, буряк, чорниця, авокадо, оливкова олія і риб’ячий жир.

Нездоровий стан волосся, нігтів і шкіри. Якщо волосся стало випадати, нігті – ламатися, а шкіра втратила здоровий блиск, причиною може бути нестача білка. Амінокислоти, які є в протеїні, підтримують пружність тканин.

Порада: Погіршувати стан волосся, шкіри і нігтів можуть також стрес і дефіцит інших вітамінів і мінералів. Щоб відновити здорову зовнішність, вживайте достатньо горіхів, насіння, фруктів та овочів.

Втома, слабкість. Нестача білка провокує низькі рівні енергії, млявість, небажання що-небудь робити.

Порада: Слідкуйте за тим, щоб у раціоні був білок, а також – багаті на антиоксиданти зелені листові овочі.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*