Чотири неочевидні причини, чому ви втрачаєте свої гроші

16.11.2017 / Новини, Статті

Куди зникають гроші – це одне з одвічних питань. Навіть попри відсутні очевидних та великих витрат, гроші кудись зникають. Іноді ми їх втрачаємо лише через недалекоглядність та неуважності. Впізнали себе?

Невикористані абонементи в тренажерний зал

Ми йдемо в зал з понеділка, наступного тижня чи через декілька місяців. У більшості випадків ми так до нього й не доходимо, попри придбаний абонемент. Навіть якщо вам пощастило і його придбали по знижці – це будуть марно витрачені гроші, якщо ви так і почнете займатись.

Якщо ви ходите в зал лише кілька днів на місяць, то можливо є сенс платити лише за заняття? Перед тим як придбати абонемент, заздалегідь подумайте, як часто ви будете ходити в зал і чи підете туди взагалі.

Прострочена їжа

Частенько викидаєте їжу з холодильника? Якщо так, то в смітник разом із зіпсованим салатом чи м’ясом полетять ще й ваші гроші. Щоб уникнути подібних помилок, складайте щотижневі списки необхідних продуктів і завжди беріть їх з собою в магазин.

Купуйте лише ті продукти, які вам знадобляться на найближчий час. Адже цілком можливо, що до кінця терміну придатності ви не встигнете з’їсти всі запаси. Це не стосується продуктів, які можуть зберігатись довгий час: гречку та пасту можна купити й про запас. Але купувати кілограм бананів чи яблук – точно не варто.

Витрати в ресторанах

Нам іноді дуже хочеться побалувати себе вечерею в ресторані та не стояти на кухні. Однак занадто часті походи по таким закладам можуть обернутися серйозними грошовими втратами. Націнка на їжу на підприємствах громадського харчування може доходити до 300%.

Не потрібно зовсім відмовлятися від походів по ресторанах. Просто постарайтеся знизити витрати на подібні виходи в світ і їх кількість, особливо якщо ви зараз перебуваєте в режимі економії. І ще раз подумайте, що пасту вдома ви можете приготувати втричі дешевше.

Відсутність пенсійних відрахувань

Деякі недобросовісні роботодавці не роблять відрахувань, при цьому співробітник може навіть не здогадуватися про це. Тобто з вашої зарплати можуть зникати гроші, але от до пенсійного фонду вони можуть не надходити.

Потрібно обов’язково перевіряти, чи йдуть ваші гроші за призначенням. Інакше ви ризикуєте втратити зароблені власною працею кошти, які повинні піти вам на пенсію.

Джерело: Lifehacker

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*