“Чорний список” Ващиковського: у Польщу не пустили першого українця

18.11.2017 / Новини

На міжнародному пункті пропуску Шегині польські прикордонники не впустили в країну відповідального секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослава Шеремету.

Про це розповів сам Шеремета, передає “Радіо Свобода“.

Він зазначив, що їхав у містечко Ланцут з делегацією товариства “Надсяння” на український військовий цвинтар для вшанування пам’яті близько 400 українських вояків Української галицької армії та Армії Української Народної Республіки.

“Спершу мене на польському кордоні у пункті перетину “Медика” польський прикордонник попросив відійти і почекати старшого зміни. Автобус з групою, з якою я їхав, пропустили у Польщу. Мій паспорт забрали і зараз я очікую у залі”, – заявив Шеремета.

Шеремета розповів, що причини недопуску йому не повідомили. Водночас, за його словами, прикордонник зауважив, що термін заборони на в’їзд до Польщі – 1 рік, а німецьку візу, за якою українець намагався перетнути кордон, буде анульовано.

Я не розумію причини, чому мене не пропускають у Польщу, і очікую на пояснення польської сторони. Не бачу причин, чому мене не впустили,– заявив Шеремета.

Офіційних коментарів польських прикордонних служб чи МЗС щодо заборони в’їзду чоловіку наразі немає.

Таким чином Святослав Шеремета є першим українцем із так званого “чорного списку” Ващиковського, якого не пустили в країну.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*