Чому юнаки Шацького району не хочуть йти служити

31.12.2016 / Новини

Про роботу Шацького районного військового комісаріату у 2016 році звітував на колегії Шацької РДА його представник Юрій Ярощук.

У цьому році були проведені приписки громадян, яким виповнилося 17 років, до призовної дільниці Шацького РВК (загалом з початку року було приписано 138 громадян до призовної дільниці Шацького району).

В цьому році 25 осіб виявили бажання проходити військову службу за контрактом, хоча планові показники для району – 41 контрактник. Направлялися на контрактну службу жителі Шацької селищної ради (7 осіб), Світязької (6 осіб), Грабівської (2 особи), Піщанської (6 осіб) сільських рад, та по одному контрактнику – з Прип’ятської, Пульмівської та Пулемецької сільрад.

Інформував Юрій Іванович і про результати проведення весняного та осіннього призову на строкову військову службу: весняний призов військкоматом виконано на 100% (призвано 9 юнаків), а от з осіннього призову результати значно гірші – при плані 12 призовників на строкову службу відправлено лише 3, що є найгіршим показником в області.

Причин цьому є, на думку військовослужбовця, багато, але основна з них — недосконала законодавча база. Тож тепер матеріали по 96 призовниках із 240 направлені в правоохоронні органи в розшук.

Військовим комісаріатом проводяться заходи щодо поновлення на військовий облік громадян, які не досягли 60-річного віку (поновленню підлягають 1041 особа).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*