Чому взимку потрібно обов’язково носити шапку

29.11.2018 / Новини

Прогулянки взимку без шапки можуть стати причиною негативних наслідків.

Лікарі назвали кілька проблем зі здоров’ям, які чатують на тих, хто ігнорує теплі головні убори, – інформує радіо Максимум.

Отит. Поєднання холодного вітру та ходіння без шапки може мати сумний ефект – запалення середнього та зовнішнього вуха (отит). У вухах можуть виникати фурункули, що призводить до сильного болю та нагноєння.

Запалення лицевого та потиличного нерва. Ці неврити, здатні розвинутися через переохолодження, – справжні пекельні муки. Запалення нервів супроводжується пульсуючим болем, який не дозволяє ані спати, ані їсти. При цьому лікування може і не допомогти, або виявиться затяжним.

Гайморит. Якщо після ходіння без шапки ви підхопили отит, стережіться – інфекція може перейти і на інші органи голови. Можуть постраждати мигдалини, і тоді розвинеться ангіна. Якщо виникне запалення придаткових пазух носа, можуть з’явитися гайморит і фронтит.

Стенокардія. Переохолодження голови може привести до спазму судин внутрішніх органів і спровокувати приступ стенокардії або астми.

Облисіння. Переохолодження голови погано позначається на стані судин, що живлять цибулини волосся. Як результат, живлення волосяних фолікулів порушується, волосся стає більш тонким і ламким, починається випадіння.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*